- Finner ikke ord

Fotballreporter Melissa Reddy (37) i Sky Sports er tett på stjernene i Premier League. Om Erling Braut Haaland (24) sier hun: - Han har gjort det ekstraordinære ordinært.

SKY SPORTS: Melissa Reddy. Foto: Privat
SKY SPORTS: Melissa Reddy. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): - Du finner ikke ord. Prestasjonene hans er på den andre sida av dette, sier Melissa Reddy til Dagbladet og smiler.

Som reporter for rettighetshaver Sky Sports er hun et av de mest profilerte ansiktene rundt fotballen i England.

Erling Braut Haalands inntog i Manchester City har vært et jordskjelv. Selv om han forble målløs i 3-3-kampen mot Tottenham søndag, er han toppscorer i Premier League. 14 mål. Forrige sesong endte han på 36. Totalt i alle turneringer: 52.

EN NORSK DRØM: Erling Braut Haaland er et fenomen. Her jubler han med Julian Alvarez. Foto: NTB
EN NORSK DRØM: Erling Braut Haaland er et fenomen. Her jubler han med Julian Alvarez. Foto: NTB Vis mer

- Vi bare forventer at han skal score. Han pulveriserer motstandere og setter rekorder. Nå ble han raskeste spiller til 50 scoringer i Premier League. Det er en rekord som har stått der lenge. Men han får det til å se så enkelt ut, påpeker Reddy.

- Ikke bare slo han rekorden. Han gjorde det med klar margin. Når han gjør det, er det ikke så veldig mye «wow», heller. Dette er bare noe Erling gjør.

Nordmannen brukte 48 kamper på å komme til 50 Premier League-scoringer. Den tidligere storspissen Andy Cole trengte 65 kamper. Alan Shearer måtte ha 66 kamper, Ruud van Nistelrooy 68.

- Han setter nivået så høyt for seg selv. Han har gjort oss vant til briljansen sin, sier Reddy.

JUBEL: Slik ser det ut på veggene i presserommet på Etihad Stadium. De er tapetsert med avissider. Foto: Tore Ulrik Bratland
JUBEL: Slik ser det ut på veggene i presserommet på Etihad Stadium. De er tapetsert med avissider. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Vi møter henne i presserommet på Etihad Stadium, hjemmebanen til Manchester City. På veggene henger det haugevis av avissider. The Sun, Daily Mirror, Daily Star - alle er de representert med jubelsider om City.

TETT PÅ: Dagbladet møter Melissa Reddy i presserommet på Etihad Stadium. Foto: Tore Ulrik Bratland
TETT PÅ: Dagbladet møter Melissa Reddy i presserommet på Etihad Stadium. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Litt mer dramatisk var avisene mandag. Alle sportssidene var preget av en rasende Haaland som brølte til dommer Simon Hooper. Dommeren trakk tilbake fordelsparagrafen da Haaland sendte ballen til Jack Grealish, som hadde åpen vei til mål.

En scoring kunne avgjort kampen. Men dommeren gjorde en kjempetabbe. Haalands reaksjon: «WTF.» Eller: «What the fuck.»

- Den første sesongen hans var over alle forventninger, sier Reddy.

- Samtidig forventet de fleste at han skulle venne seg til Premier League ganske raskt. Pep Guardiola måtte bruke litt tid på å tilpasse ham. Han hadde ikke hatt den ultimate spissen tidligere. Det var en periode med tilpasning. Men jeg trodde aldri at forsvarsspillere skulle klare å ta ham ut.

En video filmet fra tribunen viser dramaet etter kampen mellom Manchester City og Tottenham. Vis mer

Reddy fortsetter:

- Det som gjør ham så spesiell, er den eksplosive kraften, styrken, teknikken og intelligensen i bevegelsene. Ingenting av dette vil forandre seg. Han kommer kanskje ikke til å score like mange mål som forrige sesong. Men vi kommer til å se en mer involvert og integrert lagspiller. Og jeg tipper han kommer til å vinne Gullstøvelen igjen.

Gullstøvelen - eller Golden Boot - er beviset på at du har flest scoringer.

- Hva vil være en god prestasjon etter forrige sesongs The Treble?

- Det skal mye til for å overgå The Treble. Men så lenge City fortsetter å vinne pokaler, vil det bevise at de har etablert seg som et av de beste lagene verden noen gang har sett, påpeker Reddy.

SPEKTAKULÆR SCORING: Erling Braut Haaland har scoret flest ganger med venstrebeinet. Mot Chelsea i november scoret han også med ballene. Det sa han selv. Foto: NTB
SPEKTAKULÆR SCORING: Erling Braut Haaland har scoret flest ganger med venstrebeinet. Mot Chelsea i november scoret han også med ballene. Det sa han selv. Foto: NTB Vis mer

- På det personlige plan vil Haaland komme opp i antall scoringer som forrige sesong. Trolig vil det være oppe i hodet hans at han ønsker å overgå dette. Framover er det mange rekorder han kan slå - for eksempel raskeste spiller til hundre scoringer. Det kommer vi garantert til å snakke om, påpeker hun.

Onsdag spiller Manchester City mot Aston Villa borte.