- Finnes ikke en mer ærlig spiller

Alex Ferguson skamroser Henning Berg.

I morgen tar Manchester United i mot skotske Rangers i klubbenes andre Champions League-møte i høst. For Henning Berg var Old Trafford hjemmebanen i tre år fra 1997.

Og gamlesjefen Alex Ferguson har slett ikke glemt sin gamle midtstopper, som markerte ut Ruud van Nistelrooy på Ibrox for to uker siden.

- Det finnes ikke en mer ærlig spiller enn Henning. Han gjorde en flott jobb for oss. Han gjort to av de beste mållinjeklareringene jeg har sett i mitt liv, da vi vant Champions League, sier Ferguson til Rangers offisielle hjemmeside.

Sir Alex snakker om 1999, da United slo ut Inter på vei til finalen mot Bayern München.

- Han gjorde en fantastisk inngripen mot Ivan Zamorano, og gjorde det igjen i returkampen i Italia. Det var faktisk helt utrolig, sier Ferguson.

Skotten solgte Berg til Blackburn for tre år siden, og sier det gleder ham at nordmannen ikke la opp i sommer.

- Henning har alltid vært en god proff, og han kunne forsvare straffeområdet veldig bra. Han vurderte å legge opp i sommer, men jeg er glad han prøvde seg litt til i Rangers, sier Ferguson.

  • Manchester United vant 1-0 i den forrige gruppekampen mellom lagene i Glasgow.

    (Dagbladet.no)

NORSK-NEDERLANDSK DUELL:</B> Henning Berg og Rangers tapte, selv om nordmannen haddde kontroll på van Nistelrooy.
SKRYT FOR INTER-KAMP: Henning Berg imponerte Alex Ferguson stort i Champions League-matchene mot italienske Inter og Ronaldo i 1999.