INGEN BEVIS: Liverpools Luis Suarez (t.v.) sier at det ikke finnes bevis for at han kom med rasistiske ytringer mot Manchester United-backen Patrice Evra i lagenes møte på Anfield tidligere i høst.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
INGEN BEVIS: Liverpools Luis Suarez (t.v.) sier at det ikke finnes bevis for at han kom med rasistiske ytringer mot Manchester United-backen Patrice Evra i lagenes møte på Anfield tidligere i høst.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Finnes ingen bevis for at jeg sa noe rasistisk til Evra

Suarez bryter tausheten, men kan havne i trøbbel.

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet (FA)  har de siste ukene etterforsket påstandene om rasistiske ytringer fra Liverpools Luis Suarez rettet mot Manchester Uniteds Patrice Evra i lagenes møte på Anfield tidligere i høst.

Konklusjonen har foreløpig latt vente på seg, men det hindret ikke Suarez i å bryte tausheten da han kom hjem til Uruguay for å slutte seg til landslagstroppen som møter Chile til VM-kvalifisering i Montevideo på fredag.

FA har gitt tydelig uttrykk for at de ikke ønsker at noen av partene skal uttale seg så lenge etterforskningen pågår, og derfor kan Suarez nå være i trøbbel, ifølge The Guardian.

Når Liverpool-angriperen først har valgt å trosse oppfordringen fra forbundet, gjør han det for å bedyre han sin uskyld.

- FA er nødt til å avklare dette med Evra, sier Suarez til uruguayanske medier, ifølge The Guardian.

Det var i et intervju med franske Canal Plus etter kampen at venstrebacken beskyldte Suarez for rasisme.

- Det er kameraer som må ha fanget ham opp. Han sier et spesifikt ord til meg minst ti ganger, sa Evra.

Det spesifikke ordet skal ha vært «negro». På spansk er det ordet for fargen svart. På engelsk er det derimot en nedsettende bemerkning om etnisitet og hudfarge. Franskmannen Evra snakker forøvrig både spansk og engelsk.

- Det finnes ingen bevis for at jeg sa noe rasistisk til ham. Jeg sa ikke noe slikt. Diskusjonen var todelt: Noe foregikk på spansk, noe på engelsk. Jeg fornærmet ham ikke. Det var bare en uttrykksmåte. Jeg kalte for det samme som lagkameratene i Manchester kaller ham, og selv de var overrasket over reaksjonen hans, fortsetter 24-åringen.

Begge spillere har blitt tatt i forsvar av sine respektive managere. Suarez tror uansett at en av dem vil bli sittende igjen med svarteper:

- Slike ting skjer i fotballen i kampens hete, og det er alltid noen som kommer dårlig ut av det. Nå må vi vente og se hva utfallet blir. Da vil både han og jeg få klarhet i tingene. Uansett hvor skylden måtte ligge, er vi nødt til å be om unnskyldning.