Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finsk 18-åring herjet med Norge

Dårlig forsvarsspill da de norske hockeygutta tapte den andre strake kampen i OL.

FOR GOD FOR NORGE: Eeli Tolvanen (nummer 20) scoret de to første finske målene da de slo Norge 4-1 i Gangneug Hockey Center i Sør-Korea i dag. Her lurer den finske 18-åringen pucken mellom beina på Norges keeper Lars Haugen. Stefan Espeland kan bare se på. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB Scanpix
FOR GOD FOR NORGE: Eeli Tolvanen (nummer 20) scoret de to første finske målene da de slo Norge 4-1 i Gangneug Hockey Center i Sør-Korea i dag. Her lurer den finske 18-åringen pucken mellom beina på Norges keeper Lars Haugen. Stefan Espeland kan bare se på. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finland - Norge 5-1.

GANGNEUNG (Dagbladet): Norges andre OL-kamp i hockey endte med et nytt tap - denne gang med 1-5 mot Finland.

Etter 0-4-tapet mot Sverige i går skulle Norge gå på isen i dag med innsatsen de viste i de to siste periodene mot svenskene - en offervilje som blant annet medførte et dypt kutt i nesa for Kristian Forberg.

Hederlig innsats er vel og bra, men Finland var hvassere foran mål, og det finske stortalentet Eeli Tolvanen (18) var den store forskjellen på lagene.

Unggutten scoret de to første for Finland - og viste at hans fire poeng (en scoring og tre assists) mot Tyskland var en forsmak på hva som var i vente for Norge.

Vi snakker tross alt om en guttunge som scoret hat trick i sin KHL-debut i høst, og som var Nashville Predators førsterundevalg i NHL-draften i fjor.

Overtallsscoring

Oppgjøret mot Finland startet som mot Sverige, med trafikk foran det norske målet, uten at finnene klarte å omsette i tellende resultat.

Men det var Norge som fikk kampens første store sjanse, da førsterekka broderte seg vei gjennom den finske forsvaret - men Ken Andre Olimb ble hektet i skuddøyeblikket.

Men tonen var satt, og da Norge havnet i overtall like etter, så kriget Patrick Thoresen inn 1-0 til Norge etter et realt bikkeslagsmål foran Mikka Koskinen i Finlands mål.

SENDTE NORGE I LEDELSEN: Patrick Thoresen jubler etter 1-0-scoringen mot Finland i hockeykampen mellom Norge og Finland i Gangneung Hockey Centre. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SENDTE NORGE I LEDELSEN: Patrick Thoresen jubler etter 1-0-scoringen mot Finland i hockeykampen mellom Norge og Finland i Gangneung Hockey Centre. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Finnene holdt et høyt tempo, og Norge pådro seg tre utvisninger i førsteperioden. De to første klarte de å ri unna, men da finnene var i overtall for tredje gang, så glapp det:

Det finske stjerneskuddet Eeli Tolvanen (18) fikk fri sikt og hamret inn utligningen mellom beina på Lars Haugen. Den norske keeperen har hatt en god OL-åpning, men det skuddet burde han hatt kontroll på.

Ny annullering

Andreperioden åpnet med finsk overtak, men det måtte en svak pasning fra Stefan Espeland til før Finland tok ledelsen. Og nok en gang ved Eeli Tolvanen:

Alene mot Lars Haugen dro 18-åringen en kroppsfinte før han sendte pucken mellom beina på Haugen.

Norge trodde de hadde utlignet like etter, men for andre gang på to dager fikk Norge en scoring underkjent. Denne gang for at pucken hadde vært i sikkerhetsnettet bak mål før Mathis Olimb slo pucken i mål.

ANNULERT: Mathis Olimb jubler for det han tror er utligning til 2-2, men målet ble korrekt annullert for at pucken hadde vært i sikkerhetsnettet før han slo pucken i mål. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ANNULERT: Mathis Olimb jubler for det han tror er utligning til 2-2, men målet ble korrekt annullert for at pucken hadde vært i sikkerhetsnettet før han slo pucken i mål. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

To annullerte scoringer på to dager for Norge, altså - uten at Norge kan klage på noen av avgjørelsene.

Flere scoringer ble det ikke i andre periode. Skuddsttistikken 19-13 i finsk favør etter to perioder viste dog at Norge var med i kampen.

Ny personlig feil

Spenningen fikk en rask avslutning i sisteperioden. Tre minutter tok det før finnene gikk opp i 3-1. Alexander Bonsaksen brukte for lang tid på en klarering, en gavepakke som Veli-Matti Savinainen tok godt vare på.

Åtte minutter ut i perioden var finnene frampå igjen. Lars Haugen var dekket på skuddet Sami Lepistö hamret i mål fra distanse.

Men det var ikke slutt på de norske personlige feilene. Mot slutten av tredje periode rotet Daniel Sørvik bort pucken, og nok en gang var finnene effektive foran målet til Lars Haugen.

I morgen er det hviledag for de norske hockeygutta, mens Tyskland er motstander i den siste gruppespillskampen natt til søndag, norsk tid.

Med 1-9 i målforskjell på mot Sverige og Finland er de norske gutta nødt til å tette bedre igjen bak mot Tyskland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!