Finsk bombe - norsk fiasko

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet.no): Pavo Puurunen vant et sensasjonelt VM-gull på 20 km. Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på en helsvart dag. - Fiasko, sier Ole Einar.

De norske skiskyttergutta hadde en helsvart dag i Pokljuka. Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på 9. plass, 2,43 bak vinneren.

Yngstebror Bjørndalen bommet seks ganger på de fire skytingene i dagens renn, og er lettere deprimert etter målpassering.

- Det har vært en fiasko så langt, i likhet med Kollen-EM. Jeg har problemer med å slippe seg løs på standplass. Det blir for halvhjerta. Jeg er også for tung i hodet, og føler meg sliten, sier Bjørndalen til Dagbladet.no.

Men det er fortsatt fler medaljer å hente for skiskyttergutta. Både fellesstart og stafett gjenstår.

- Jeg er i god form og er skuffet over meg sjøl. Det er stusselig at konkurrentene mine har fått det så lett, sier Ole Einar.

Mens de norske gutta bommet, overrasket finske Puurunen.

Han skjøt kun en bom og holdt god fart i sporet. Etter siste skyting ledet finnen 15 sekunder foran latvieren Ilmars Bricis. Fram mot mål la Puurunen inn et ekstra gir og vant nesten et halvt minutt foran hviterusseren Vadim Sashurin og Bricis.

- Det var et tøft løp med vanskelige forhold, men jeg hadde gode ski, sa den finske sensasjonsmannen til NRK etter at VM-gullet var sikret.

Puurunen hadde en sjetteplass på sprinten som beste plassering før 20 mkilometeren.

- Målet var å bli nummer seks i dag, sa Puurunen.