Finsk dominans, Alsgaard sprakk

LAHTI/OSLO: Mika Myllylä vant første del av jaktstarten foran Jari Isometsä. Kristen Skjeldal er beste norske på åttendeplass.

Som på 15 kilometeren torsdag startet Thomas Alsgaard lovende. Halveis lå han på fjerdeplass, men mot slutten gikk det frytelig tungt. I mål var han 46,7 sekunder bak Mika Myllylä.

- Jeg skjønner ingenting. Sprekken kom enda tidligere enn på torsdag, og jeg ble bare stivere og stivere for vært tak, sier Alsgaard til Dagbladet.no

Da gikk det langt bedre for Kristen Skjeldal, som med en åttendeplass er halvminuttet bak medalje.

- Det er nok for langt frem, men i forhold til at jeg har vært forkjølet var det greit, sier fristilseksperten til Dagbladet.no

Forkjølet har også Mika Myllylä vært, men finnen var likevel raskest av samtlige på den klassiske 10 kilometeren. Nærmest fulgte lagkamerat Jari Isometsä, mens Per Elofsson endte på tredje. Mellom de tre første skiller det bare fem sekunder, og Skjeldal tror det kan bli vanskelig å hente sekunder på teten.

- Det er mange habile skøytere både foran og bak på lista. Dette kan bli alt fra en veldig god plassering til tiende plass, sier Skjeldal.

De norske løperne er nå på vei tilbake til deltagerlandsbyen for mat og avkobling før fristilsdelen som begynner kl. 14.00. Dagbladet.no følger løpet direkte.

DEPPA: Thomas Alsgaard endte på 15. plass på 10 km klassisk. Før andre del av jaktstarten ligger han 46,7 sekunder bak ledende Mika Myllylä.