Ski-VM i Lahti 2017

Finsk harselering, russisk hyllest og sjokkerte svenske stjerner om Klæbo: - Hva holder han på med?

Selv om Sami Jauhojärvi harselerte med den norske 20-åringen før lagsprinten, klarte Johannes Høsflot Klæbo kunststykket å forbause rivalene. Frode Estil synes Klæbos rykk minner om «Estil-rykket».

VEKKER OPPSIKT: Denne gutten, dette talentet og dette unikumet vekker oppsikt internasjonalt. Johannes Høsflot Klæbo (20) er i ferd med å bli Norges nye stjerne. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
VEKKER OPPSIKT: Denne gutten, dette talentet og dette unikumet vekker oppsikt internasjonalt. Johannes Høsflot Klæbo (20) er i ferd med å bli Norges nye stjerne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAHTI (Dagbladet): I OL i 2002 løp Frode Estil så raskt opp favorittbakken i Salt Lake City at konkurrentene fikk bakoversveis. «Estil-rykket» ble et begrep. Nå er «Klæbo-rykket» det nye etter at han parkerte konkurrentene på lagsprinten.

Langrennslegenden ser likhetene.

- Klæbo har mange av de samme egenskapene som jeg hadde. Søndag seig han vel litt rykkvis fra konkurrenter han var klart sterkere enn, sier Estil til Dagbladet.

- Gjør han noe spesielt annerledes enn deg?

- Ja, han går med veldig bøyde knær. Men det er også likhetstrekk gjennom måten man spenner de riktige musklene på. Slikt vises ikke på en TV-skjer, mener Estil.

Det så ut til å gi gull før Emil Iversen falt. Det hører med til historien at det er stor forskjell på å gå mot fallende stjerner som Nikita Kriukov og Sami Jauhojärvi kontra Sergej Ustjugov, Iivo Niskanen og Federico Pellegrino, men måten Klæbo parkerte konkurrende på sine etapper, var mektig imponerende av 20-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer