Oppvaskmøte etter kombinertbråk

Finsk heksejakt: - Forferdelig

Verdensener Jarl Magnus Riiber anklages for juks i Finland. Påstandene avviser FIS, som ber finnene stoppe heksejakten og gå i seg selv.

ANKLAGES FOR JUKS: Finland har de siste ukene hatt en heksejakt mot verdens beste kombinertløper, Jarl Magnus Riiber. Ilta-Lehti publiserte i går en video hvor Riiber anklages for juks. Det avviser FIS. Video: Lukijan. Reporter: Øyvind Godø. Redigering: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet i kombinertsporten de siste ukene, etter at den finske landslagstreneren Petter Kukkonen gikk hardt ut og anklaget en rekke utøvere for juks, tilknyttet manipulering av måleresultatene for hoppdressene.

Den finske TV-kanalen Yle slang seg på, representert ved ekspertene Tommi Nikunen og Jari Mantinla, som kom med beskyldninger mot Jarl Magnus Riiber på den finske statskanalen. Norge, Tyskland og Østerrike ble trukket fram som nasjonene som drar fordel av større hoppdrakter enn finnene. Med manipulerte og utvidete hoppdresser kan man hoppe lenger.

Selv stilte de finske kombinertløperne med vaskekluter og svamper i underbuksene i Ruka, angivelig for å vise hvor lett de mener det er å lure kontrollen til Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Benekter juks

Onsdag publiserte dernest avisa Ilta-Lehti en video - som du kan se øverst i denne saken - hvor Jarl Magnus Riiber henges ut som jukser. «Videoen avslører hvordan superstjerna jukset i Lahti», skriver avisa.

Anklagene stemmer på ingen måte, opplyser FIS til Dagbladet.

- Det er fullt lovlig å strekke på hoppdressen, som Riiber gjør i den videoen. Det er ikke juks. Jeg er usikker på hvorfor de lager en så stor sak rundt dette, sier FIS' renndirektør Lasse Ottesen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer