TESTET POSITIVT: Finske Tero Similä er sjokkert over prøvesvaret, sier manageren hans. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TESTET POSITIVT: Finske Tero Similä er sjokkert over prøvesvaret, sier manageren hans. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Finsk langrennsløper dopingtatt

Manageren bekrefter.

(Dagbladet): Tero Similä (34) er dopingtatt.

Det skal dreie seg om en såkalt dopingforseelse, skriver den finska avisa Urheilulehti.

Similäs manager Mika Kulmala bekrefter at Similä på et eller annet vis har brutt dopingreglene.

- Det her er et tøft slag mot oss, vi får komme tilbake til detaljene senere. Selv kommer jeg til å stå ved Teros side, nå behøver han virkelig støtte.

A- og B-prøver testet Det finske skiforbundet holder en pressekonferanse om saken kl. 16.30 norsk tid. På seansen kommer også medisinsk ansvarlig Timo Seppälä fra Antidoping Finland (ADT).

ADT skal ha bekreftet at både A- og B-prøven til finnen er testet, skriver Uhreilulehti.

- Tero har fortalt meg om saken. A- och B-prøvene er studert og verdiene er overskredet noe. Jeg kjenner ikke til hvilket stoff det dreier seg om. Det er et fryktelig sjokk, sier manageren.

Norsk trener Norske Magnar Dalen er avtroppende landslagtrener for de finske løperne. Han sier at han er glad for at løperen er blitt tatt, men stusser over at Similä valgte å ta risikoen ved doping.

Similä gikk for Finland i Torino-OL for åtte år siden og har deltatt i en rekke Ski-VM før og etter. Han har fire finske mesterskapsgull.

Hans beste individuelle plassering i et verdenscuprenn er flere 8. plasser.