Finsk langrennsstjerne (36) død

Mona-Liisa Nousiainen gikk bort etter lang tids sykdom.

<strong>LANGRENNSLØPER:</strong> Mona-Liisa Nousiainen hadde en suksessfull karriere. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
LANGRENNSLØPER: Mona-Liisa Nousiainen hadde en suksessfull karriere. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den finske langrennsløperen Mona-Liisa Nousiainen er død. Det melder YLE. Hun ble 36 år gammel.

Langrennsløperen gikk bort mandag kveld, opplyser familien. Nousiainen har vært kreftsyk i lang tid, og til slutt taklet ikke kroppen mer. Hun la langrennsskiene på hylla i 2018.

- Jeg har allerede visst i noen år at jeg satser alle krefter inn mot våren 2018, og etter det skal fokusere på noe annet, har hun tidligere uttalt, ifølge YLE.

Kowalczyk i sorg

Hun var gift med langrennsløperen Ville Nousiainen, og sammen har de en ni år gammel datter. Hun er søster av Rosa-Maria Malvalehto, som også er langrennsløper.

- Jeg finner ingen ord. Det er så fryktelig tragisk, skriver Justyna Kowalczyk på Twitter.

- Livet er så urettferdig. I går mistet laget Mona-Liisa Nousiainen til alvorlig sykdom. Vi kommer til å savne den mest positive og gledelige utøveren, vennen og moren. Vi sender våre kondolanser til venner og familie, skriver det finske langrennslandslaget på Instagram.

Trekkspillmester

Mona-Liisa Nousiainen vant én individuell verdenscupseier i løpet av karrieren. Den kom under en sprintkonkurranse i Liberec i 2013. Samme sesong var hun med å vinne to lagsprinter samme med Anne Kyllönen. I løpet av karrieren ble det 17 topp 10-plasseringer for den nå avdøde langrennsstjerna.

Nousiainen var en kvinne av flere talenter. Hun var profesjonell trekkspillmusiker, og vant både sølv og gull i Den nasjonale trekkspillkonkurransen. Hun studerte trekkspill ved Sibelius-akademiet, og gikk også til topps i Ylen Maestro Conductors Competition.

Nousianen startet sin profesjonelle langrennskarriere i 2001, bare 18 år gammel. Hun ble sett på som et stort talent i ung alder, og vant to gull i junior-VM.

I senior-VM oppnådde hun en 4.-plass som sitt beste resultat. I finsk mesterskap tok hun totalt tre medaljer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer