Finsk lekestue

Finland møter Sverige i finalen i ishockeyturneringen i OL etter at laget knuste Russland 4-0 i semifinalen fredag kveld.

Torino (ANB): (Finland – Russland 4-0) Finland imponerte stort i Palasport Olimpico i Torino og sendte Russland hjem som slakt. Finnene er ennå ubeseiret i tureringen og er nå klar for sin første OL-finale. Nå venter Sverige i det mange, i hvert fall i Norden, mener er en drømmefinale. Fredagens kamp var en seier for det finske lagmaskineriet.

– Dette er overveldende. Det var få som trodde på oss før turneringen. Nå har vi én kamp igjen før målet er nådd. Sverige har fire gode rekker og mye erfaring. De har vunnet OL før og kan takle presset. Det blir en hard kamp, sier Saku Koivu som la på til 3-0 i den andre perioden for finnene.

Allerede etter 6.13 minutter i den første perioden satte Ville Peltonen inn kampens første mål. Finland spilte disiplinert og godt defensivt – og nydelig hockey offensivt. Laget har hold nullen i fem av sju kamper i OL-turneringen, og i semifinalen gjorde målvakt Antero Nijttymäki det igjen.

I den andre omgangen la Toni Lydman på til 2-0 før Saku Koivu la på til 3-0 før den siste pausen. Da Olli Jokinen la på til 4-0 i den tredje perioden var kampen avgjort. Finland gjorde Russland dårlige fredag og har virkelig fortjent finaleplass.

(ANB)

STORSEIER: Finlands Saku Koivu (til høyre) kaster seg inn i gledesscenene etter avslutningssignalet i OL-semifinalen i Torino. Nå venter svenskene i finalen.