Finsk løperopprør mot Dalen

- "Diskusjon" hører ikke til hans ordforråd.

MISNØYE: De finske langrennsløperne uttrykker misnøye med lagets norske sjef, Magnar Dalen (t.v.).Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ DANIEL SANNUM LAUTEN
MISNØYE: De finske langrennsløperne uttrykker misnøye med lagets norske sjef, Magnar Dalen (t.v.).Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ DANIEL SANNUM LAUTENVis mer

Tross VM-gullet til Matti Heikkinen er det ifølge nyhetsbyrået FNB opprørsstemning mot landslagssjef Magnar Dalen i den finske langrennsleiren.

Både Ville Nousiainen og Sami Jauhojärvi uttalte seg svært kritisk om den norske treneren onsdag.

- "Diskusjon" hører ikke til hans ordforråd, sa Nousiainen, som er misfornøyd med at hans ønske om å gå ankeretappen på stafetten ikke ble hørt. Han lot det skinne gjennom at han er lei av Dalens egenrådige lederstil.

«Landslagssjefen bestemmer» er finnenes standardsvar når de får spørsmål om uttak, og ofte med sarkastisk tonefall.

Nousiainen gikk siste etappe da Finland tok bronse i forrige VM. Fredag overtar Heikkinen den rollen. Nousiainen må gå klassisk.

Jauhojärvi mener at Dalens treningsmetoder har gått ut på dato.

- Treningsmessig ville det være bra å gi mer ansvar til for eksempel Niclas Grön (assisterende landslagssjef) eller en annen, sier han.

Alle løperne på det finske landslaget har sine personlige trenere, og de betrakter Dalen mer som en lagleder enn som trener. Nordmannen har kontrakt ett år til.

- Det var ikke feil å fornye kontrakten hans etter Vancouver-OL, men med noen endringer kan vi bli bedre. Jeg snakker ikke om store treningsmessige reformer, men små forbedringer som kan utgjøre forskjellen mellom gode plasseringer og medaljer, sier han.

(NTB)