Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finsk OL-vinner er død

Jouko Törmänen.

Den tidligere finske olympiamesteren i hopp, Jouko Törmänen, er død. Han vant OL-gullet sitt i lekene i Lake Placid i 1980.

Finnen ble bare 60 år gammel. Han har vært alvorlig syk i lang tid, og lørdag måtte han gi tapt i kampen mot sykdommen, meldte arrangørene av hoppuken i forbindelse med søndagens renn i Bergiselbakken i Innsbruck.

Ved siden av en flott aktiv karriere, var Törmänen også i flere år formann i hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Med Törmänen har vi mistet et storartet menneske og funksjonær. Det blir ikke lett å erstatte ham, sa presidenten for arrangementskomiteen i hoppuken, Alfons Schranz da dødsfallet ble kjent.

Erstattet Yggeseth Törmänen vant storbakkerennet under OL i Lake Placid i 1980. Han erstattet Torbjørn Yggeseth som leder for hoppkomiteen i FIS i 2004.

- Jouko Törmänen var en skihopplegende i Finland. Vi er sterkt berørt av nyheten om hans bortgang. Alle i finsk vintersport vil savne ham. Etter årene som utøver på øverste nivå, var han aktiv både i Finlands skiforbund og i Det internasjonale skiforbundet. Våre tanker går til hans familie, sier den finske skipresidenten Jukka-Pekka Vuori.

Törmänen får mye av æren for moderniseringen i hoppsporten de siste årene.

- Han var en fremragende leder av den internasjonale hoppfamilien og ansvarlig for utviklingen gjennom de ti siste årene, sier renndirektør i FIS, Walter Hofer.

(NTB)