Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finsk RBK-jubel!

Miika Koppinen (26) er Rosenborgs nye midtstopper - etter råd fra landsmann Janne Saarinen.

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): -  Ja, jeg snakket med Janne før jeg bestemte meg, sier Koppinen til Dagbladet.

-  Og det han fortalte bekreftet inntrykket av Rosenborg som en toppklubb.

Kontraktsløse Koppinen avslutter sin Tromsø-karriere med de to Royal League-kampene før jul. Deretter går han gratis til klubben hvor Janne Saarinen var venstreback.

Årets spiller

Finnen med 17 landskamper har spilt i Tromsø siden 2000-sesongen. I det beste TIL-året av disse - 2004 - var han så stabil at avisa Nordlys kåret ham til årets spiller.

-  Tida i Tromsø har vært en berg-og-dal-bane. Fra nedrykk og 1. divisjon til siste sesongs opptur, sier Koppinen. Forskjellen mellom de to klubbene ligger først og fremst i muligheten til å oppdatere premiehylla hjemme, tror han.

-  I Rosenborg kan man vinne noe. Det tror jeg ikke du har mulighet til i Tromsø. Alle spillere med ambisjoner ønsker å spille for en toppklubb, og det får jeg sjansen til nå, forteller Bosman-spilleren, som takket nei til et tilbud fra Brann.

Basma tilbake

-  Miika blir først og fremst en utfordrer til midtstopperne Erik Hoftun, Vidar Riseth og Torjus Hansén, sier RBKs hovedtrener Per Joar Hansen.

-  Forsvarsleddet trengte forsterkning. Skader på Riseth og Christer Basma har aktualisert dette.

Koppinen har skrevet under en treårskontrakt med Rosenborg.

Selv om RBKs hovedtrener primært ønsker Koppinen som midtstopper, avslutter finnen Tromsø-karrieren som høyreback. Christer Basma har ingenting imot konkurranse:

-  Alle gode spillere er hjertelig velkomne, sier Basma, som er tilbake i lett trening, og regner med å være i gang for fullt på nyåret.

Ulseth: -  Kan gå rett inn

Christian Brøndbo, leder for supporterklubben Kjernen, ble overrasket da Rune Bratseth ringte og fortalte om forsterkningen.

-  Men det er en helt kurant forsterkning: Han er 26 år, har landskamper for Finland, og i Tromsø har han vært den beste defensive spilleren de siste åra - og Rosenborg trenger helt klart utfordrere til midtstopperne.

-  Jeg tror at Miika kan gå rett inn på laget i Rosenborg, enten som høyreback eller som midtstopper, sier nytilsatt hovedtrener i Tromsø, Otto Ulseth til Dagbladet.

TIL får ikke en krone for finnen.

-  Jeg visste ikke engang at Rosenborg hadde tatt kontakt med Miika, og fikk beskjed om overgangen i dag. Han har lenge signalisert at han vil til en større klubb, og jeg forstår godt at han slår til på tilbudet fra Rosenborg.

-  Men han blir ikke enkel å erstatte, sier Ulseth.

KOPPINEN VS. HOFTUN: Miika Koppinen avslutter Tromsø-karrieren med to Royal League-kamper før jul. Deretter er han klar for å ta opp kampen mot Erik Hoftun og Vidar Riseth i Rosenborg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media