Finsk seier i Monaco

Räikkönen vant for andre gang på rad.

(Dagbladet.no:) Seieren i Monaco Grand Prix - verdens mest prestisjefylte motorsportsarrangement - er Kimi Räikkönen andre på rad i VM.

Dette er hans fjerde seier i karrieren.

Räikkönen hadde beste startspor i løpet etter solid kjøring under kvalifiseringen. Han hadde VM-leder Fernando Alonso, som var raskest på den andre kvalifiseringen, rett bak.

Spanjolen fikk det imidlertid svært vanskelig etter hvert som løpet skred frem, og til syvende og sist kunne ingen hamle opp med Räikkönen. Finnen kjørte trygt på de smale veiene. Også enstoppsstrategien fungerte perfekt. Den unge føreren gjennomførste pitstoppen etter 41 runder og var tilslutt totalt overlegen.

Kampen om andreplassen var derimot svært spennende i casinobyen. Mellom Nick Heidfeld på andreplass og VM-leder Fernando Alonso på fjerde skilte det kun 0,9 sekunder.

Nick Heidfeld imponerte nok mest under selve løpet. Den unge føreren kjørte seg opp fra sjette startposisjon til en fin andreplass. Mark Webber kom på tredje.

Michael Schumacher skuffet nok en gang, og endte på en 7. plass - noe som gir fattige to poeng i sammendraget. Tyskeren var imidlertid involvert i en krasj på den 24. runden og falt den til 13. plass. Resten av løpet kjørte han glimrende og da han passerte teamkamerat Rubens Barrichello på sisterunden fikk han nok maksimalt ut av løpet.

NY SEIER TIL KIMI: Alonso klarte ikke å holde følge med Räikkönen. Foto: EPA
NY SEIER TIL KIMI: Alonso klarte ikke å holde følge med Räikkönen. Foto: EPA Vis mer
FULL SPRUT: Kimi Räikkönen tar all champagnen selv etter sin første seier i Monaco.