Finsk sisu i Molde

Toni Kallio tuppet Molde bort fra nedrykksplassen.

(Dagbladet.no): (Molde - Odd 2-1) Molde har som alle andre lagene i nedrykkssumpa kniven på strupen. Og etter litt startvansker mot Odd hanket moldenserne inn tre livsviktige poeng.

Molde gikk svært offensivt ut fra start, og allerede i kampens første minutt kunne Tommy Eide Møster gitt hjemmelaget ledelsen. Men skuddet fra fjorten meter gikk rett på Heinz Müller i Odd-målet.

Da så det ut som om nervene kom krypende.

Slurvete Odd

Hadde Morten Knudsen hatt marginene på sin side kunne Molde ligget under med to før det var gått 25 minutter. Først reddet Eddie Gustafsson til corner da Knudsen kom alene, før Knudsen satt ballen centimetre utenfor mål noen minutter senere. Også ved den anledningen kom han alene med keeper.

For Odd var det slurvets dag i Molde. Keeper Müller var særdeles slurvete på et par tilbakespill tidlig i kampen, og feilpasningene florerte til tider.

- Vi ble for spredt, og klarte ikke å sette de målsjansene vi hadde i første omgang. Presisjonen var for dårlig. Molde var i tillegg flinke til å dette ned, og de gjorde det vanskelig for oss, sa Odd-trener Arne Sandstø til NTB.

Og da Thomas Mork la glimrende inn fra kanten, og Anders Hasselgård timet løpet til perfeksjon, var det egentlig bare rett og rimelig at Molde tok ledelsen.

Slurvet fortsatte

Selv om det regnet godt i Molde, var det egentlig ingen grunn for Odd-spillerne å forlenge pausen med ti minutter. For det var nettopp det de gjorde da Molde fikk ta kontrollen umiddelbart etter pausen.

Bernt Hulsker fikk stå helt alene på seksten meter og prikket inn krysset. Men der lå Müller og fikk slått til corner. På den påfølgende corneren fikk finske Toni Kallio en gratissjanse äv Müller, og tuppet kontant inn 2-0-målet. En ny slurvefeil, og en ny baksmell for Odd.

Men da kampen forsvant ut av rekkevidde, våknet Odd-spillerne også.

Resten av kampen ble preget av et jagende Odd-lag, med Molde på farlige kontringer. Det hjalp så lite at Bent Inge Johnsen presset Petter Rudi til å lage selvmål på en corner like før slutt. Opptredener som det gir ikke Odd Royal League-plass.

Men det kan gi Molde fornyet tippeligakontrakt.

- Vi har ikke hatt marginene med oss i år. Slik sett bør vi ha noe stående i banken, som bør komme oss til gode i de siste kampene, sa Moldes assistent-trener Odd Berg til NTB etter kampen.