- POSITIV A-PRØVE: Juha Lallukka i Vancouver-OL. Ifølge finske YLE er han utøveren som har avlagt positiv dopingprøve. Foto: Antti Aimo-Koivisto, Lehtikuva/Scanpix
- POSITIV A-PRØVE: Juha Lallukka i Vancouver-OL. Ifølge finske YLE er han utøveren som har avlagt positiv dopingprøve. Foto: Antti Aimo-Koivisto, Lehtikuva/ScanpixVis mer

Finsk skiløper tatt for doping

Ble nummer åtte på femmila i Kollen-VM.

(Dagbladet): Den finske langrennsløperen Juha Lallukka (32) har avlagt positiv a-prøve på veksthormoner, melder den finske TV-kanalen YLE.

Ifølge den svenskspråklige, finske avisa Hufvudstadsbladet var YLE til stede på dopinglaboratoriet i Helsinki da Lallukka var der. Ifølge TV-kanalen var Lallukka på laboratoriet for å overvære analysen av b-prøven.

Lallukka ble nummer åtte på femmila under VM i Holmenkollen sist vinter.

Han gikk også tredje etappe for stafettlaget som ble nummer fire. Sammen med italienske Roland Clara gikk Lallukka fra Tord Asle Gjerdalen og resten av lagene i teten og hektet blant annet Russland fullstendig av i medaljekampen.

Det finske landslagets norske trener Magnar Dalen sier til det finske nyhetsbyrået FNB at han ikke kjenner til saken.

Det finske skiforbundets leder Matti Sundberg bekrefter at en mannlig utøver har levert en positiv test, men vil ikke bekrefte at det er snakk om Lallukka.

Lallukkas beste resultat individuelle resultat i verdenscupen er en fjerdeplass på 15 kilometer fristil i Lahti i 2005.

Lalluka har ifølge Hufvudstadsbladet ikke deltatt på landslagets aktiviteter siden forrige sesong. Dalen har heller ikke sett ham siden, skriver avisa.

Sist uke meldte han forfall til den finske sesongåpningen, og begrunnet det med sykdom.