HELL I UHELL: Finnen Matti Mononen falt stygt i stavsprang under Europamesterskapet i friidrett for lag på Fana stadion i Bergen, men slapp unna alvorlige skader.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
HELL I UHELL: Finnen Matti Mononen falt stygt i stavsprang under Europamesterskapet i friidrett for lag på Fana stadion i Bergen, men slapp unna alvorlige skader. Foto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Finsk stavhopper landet i gropen

Hadde flaks og unngikk alvorlige skader.

||| Den finske stavhopperen Matti Mononen var svært uheldig og falt ned i stavgropen i det andre forsøket sitt på 5,40 meter, men finnen hadde flaks og unngikk alvorlige skader.

Han ble kjørt til Haukeland universitetssjukehus. Der ble det slått fast at han trolig har pådratt seg brudd i noen ribbein nederst på venstre siden av kroppen. Han klaget også over store smerter øverst i det venstre låret.

Finske ledere sa til NTB på Fana stadion at Mononen var ved bevissthet. Han hadde også full bevegelighet, så det er helt klart at finnen har hatt hell i uhellet.

Selve ulykken så stygg ut, men Mononen klarte å manøvrere seg slik at hodet traff hoppmatten, slik at han heldigvis unngikk det som kunne ha blitt en alvorlig hodeskade.

Finnen endte på niendeplass i konkurransen med 5,25 meter som tellende resultat.

(NTB)