Norsk langrenns luksusproblem

Finsk stjerne fortviler over dette norske bildet: - Hva faen? Hvor kommer de fra?

Sami Jauhojärvi trodde på finsk suksess da flere norske stjerner meldte forfall til dagens sprint. Men de norske reservene ga utlendingene bakoversveis.

BEST IGJEN: Johannes Høsflot Klæbo (t.v) og Pål Golberg banket hele det norske sprintlandslaget på Beitostølen og herjet også i verdenscupåpningen i Kuusamo.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEST IGJEN: Johannes Høsflot Klæbo (t.v) og Pål Golberg banket hele det norske sprintlandslaget på Beitostølen og herjet også i verdenscupåpningen i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): Den knallharde kampen om å få representere Norge i verdenscuprenn har blitt enda tøffere. FIS' regelendring innebærer reduserte kvoter og færre norske langrennsløpere i verdenscupen.

Som Dagbladet skrev forrige uke, gir det Vidar Løfshus og de norske langrennslederne et luksusproblem som innebærer at de foran hver eneste verdenscuphelg må vrake seierskandidater.

Det var også det den norske langrennsledelsen gjorde etter den nasjonale åpningen på Beitostølen forrige helg. Stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo vant foran landslagsvrakede Pål Golberg. Både Løfshus og sprinttrener Arild Monsen uttalte til Dagbladet at duoen ikke var aktuelle for troppen til Kuusamo.

Jauhojärvis fortvilelse

Derfor ble de heller ikke tatt ut. Men så kom forfallene fra Petter Northug og Eirik Brandsdal. Den finske langrennsstjerna Sami Jauhojärvi var blant dem som trodde det var et bra tegn for resten av verdens sjanser i Kuusamo. I stedet viste seg seg å være motsatt. Golberg vant foran Calle Halfvarsson og fikk prologvinner Klæbo med seg på pallen.

- Jeg tenkte «hva faen, enda en ny nordmann?» Hvor kommer de fra? Hvis vi endelig blir kvitt noen, dukker det opp noen nye. Uten Petter Northug og Eirik Brandsdal på sprinten i Kuusamo, håpte vi det skulle bety økte sjanser for finsk suksess. Men så kommer disse reservene og setter oss på plass, sier Jauhojärvi til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer