Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finske Matti Heikkinen staket på seg brudd i ryggen

- Jeg tok en hel del risker.

(Dagbladet): Det blir et rotterace inn mot ski-VM i Lahti neste sesong for å utlikne Martin Johnsrud Sundbys forsprang i sporet. Sundby vinner etter alle solemerker verdenscupen totalt for tredje året på rad, men avstanden ned til de andre eliteløperne har aldri vært større enn i år. 

Etter maktdemonstrasjonen i Holmenkollen i helga fortalte Martin Johnsrud Sundby at han planla nye ting for å beholde forspranget, og at han regnet med at konkurrentene kom til å prioritere staking inn mot neste års VM. 

- Hvis jeg skal ligge i forkant er jeg nødt til å utvikle meg hele tiden. Vi har begynt å legge en plan, og det tror jeg er den lille nøkkelen min, at jeg hele tiden finner de nye tingene. Så ligger de andre ett år etter. Nå kommer de andre til å ta ganske kraftig tak istaking til våren, og da er jeg nødt til å finne et annet moment som hever totalnivået mitt. Det er det jeg har gjort i år, stakinghar hevet totalnivået mitt, og vi er godt i gang. Vi begynte med det etter Tour de Ski, sa Martin selv. 

Staket på seg brudd
Men nå viser det seg at enkelte av konkurrentene lå like langt framme som Martin før denne sesongen. Finske Matti Heikkinen satset også alt på å bli bedre til å stake. 

Forskjellen var at Heikkinen ikke lykkes med satsingen. I stedet for å heve totalnivået sitt, staket han på seg et brudd i ryggen, skriver den finske avisa Hufvudstadsbladet i dag. 

- Jeg tok en hel del risker forrige sesong. Til neste sesong kommer vi til å være mer spesifikke i styrketreninga, sier Heikkinen selv til avisa. 

Lært av Sundby
Og nettopp Heikkinen kan være mannen å se opp for når Finland nok en gang skal være vertskap for et ski-VM. Da Johnsrud Sundby tok sin første individuelle mesterskapsmedalje i Oslo-VM i 2011, var det Heikkinen som knep gullet. 

Siden den gangen har Sundby distansert ham på nesten alle mulige måter, og det er også noe Heikkinen tar til seg. 

- Jeg forstår ikke hvordan han er blitt så suveren, men det er vel fordi han har trent best. Det er det idrett handler om, sa Heikkinen til Dagbladet i Holmenkollen. 

Da Heikkinen vant VM-gullet sitt i Kollen, var det på 15 kilometer klassisk. Forrige helg ble han finsk mester på 15 kilometer fristil, og når VM-startskuddet går bør både Martin og andre se opp for den tidligere verdensmesteren. 

Heikkinen selv skal i hvert fall gjøre det han kan for å tukte Johnsrud Sundby i Lahti. Det har han lært av Martins 1150 årlige treningstimer. 

- Denne sesongen har lært meg at du må trene ekstremt hardt for å klare deg i verdenseliten og du må våge å ta noen sjanser, sier Heikkinen til Hufvudstadsbladet. 

- Nå gjelder det å jobbe videre til våren, våge å trene, våge å konkurrere og å bygge utholdenheten til neste sesong. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media