Jauhoärvi og Saarinen om Johaug-saken:

Finske stjerner: - Vi kjøper ikke Johaugs leppe-forklaring. Dette er trist, skuffende og sjokkerende

Sami Jauhoärvi og Aino-Kaisa Saarinen ber Norges Skiforbund finne seg nye landslagsleger og forteller til Dagbladet at de skeptiske til Therese Johaugs forklaring.

SKEPTISKE: Sami Jauhojärvi og Aino-Kaisa Saarinen er usikre på om de kan stole på Therese Johaugs forklaring. Foto: NTB Scanpix
SKEPTISKE: Sami Jauhojärvi og Aino-Kaisa Saarinen er usikre på om de kan stole på Therese Johaugs forklaring. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På apoteket Parafarmacia Faifer i Livigno i september skjedde det som ikke skulle skje. Therese Johaug fikk kremen Trofodermin, som inneholder clostebol som står på WADAs forbudsliste, av landslagslege Fredrik B. Bendiksen.

Bendiksens feil har fått enorme konsekvenser. Johaug, fjorårets kvinnelige verdensener i langrenn, har i likhet med Martin Johnsrud Sundby, fjorårets verdensener på herresiden, testet positivt på et stoff som står på WADAs dopingliste.

Uansett hvor mye Johaug, som bare ville behandle sitt voksende munnsår, bedyrer sin uskyld, går sjokknyheten Europa rundt. Mange har allerede stilt spørsmålet: Hva tenker de utenlandske konkurrentene nå?

Dagbladet har snakket med den finske langrennsleiren, som inviterer til VM i Lahti i slutten av februar. Finnene er nå på treningsleir i nettopp Livigno, der Johaugs munnsårmareritt utartet.

Den finske lanrennsstjerna Sami Jauhojärvi er i sjokk der han sitter bare noen hundre meter unna apoteket i Livigno hvor Johaug fikk kremen hun aldri burde ha tatt.

- Jeg hørte det nettopp. Det er trist. To ganger har en lege ødelagt for de norske utøverne. Norge bør få bedre landslagsleger, sier Jauhojärvi til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer