Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finskoa virker

Mot Lyn sparket han ballen i taket og fikk beskjed om at han var en primadonna av Steven Lustü. I går brukte han de hvite skoa til å skyte ballen vakkert i mål.

Magne Hoseths andre kamp etter to måneders sykemelding og bare 20 treningsdager ga beskjed om at Molde-spissen vil være på hogget til seriestart. Det betyr at han har vunnet med en måned over sin egen helse. For etter at den ene lungen punkterte i februar var det ingen som trodde at han skulle komme så fort tilbake.

Ikke gutten sjøl engang.

- I løpet av de to månedene jeg var borte, trente jeg knapt ei uke, sier Magne Hoseth til Dagbladet. - Og det skulle jeg ikke gjort. For det var etter at man la inn et dren i den ene lungen 17. januar, og jeg holdt meg i ro i tre uker før jeg følte meg pigg nok til å trene i tre dager, at alt gikk galt.

- Lungen punkterte, og jeg måtte gjennom en operasjon.

Lar folk bare snakke

Mot Lyn spilte Magne Hoseth andre omgang. Mot Vålerenga holdt han 75 minutter. Og på fire dager ble alt snudd på hodet i Vallhall.

Fra å ha fått beskjed om at «du kan ikke skyte ballen i taket når du har hvite sko» brukte han i går fottøyet til å dundre inn en strøken volley.

- Hvis Steven Lustü mente det han sa, har han problemer med å fokusere på det han bør konsentrere seg om, sier Magne Hoseth. - For å være helt ærlig skjønner jeg ikke alt det maset med fotballskoa mine. Men folk får si hva de vil - jeg bryr meg ikke om det.

- Det viktigste for meg er at jeg kan spille fotball igjen. I utgangspunktet skulle jeg jo ikke være klar til seriestart engang.

Vondt etterpå

Magne Hoseth tenker ikke på det han har vært gjennom når han er på banen. Det er først etterpå han merker det - da gjør det vondt.

- Men jeg er ikke redd - jeg er jo ikke typen som går i nærkamper likevel.

Og:

- Noen hodespiller har jeg aldri vært.

- Magne er veldig spillesugen, sier Molde-trener Gunder Bengtsson. - Og sjøl om han blir sliten, er det det viktigste. For han er en glitrende fotballspiller når han er i form. Det han trenger nå, er tid til å komme skikkelig tilbake.

Møter Myggen mandag

Molde dro til Danmark i går kveld. Mandag møter de Myggen og FC København. Og alt ble mye lettere etter seieren over Vålerenga. Magne Hoseth sier:

- Sjøl om det bare er trening, er det viktig å vinne. Og vi var mye bedre i denne kampen enn mot Lyn. Og heldigvis for det - fredag fikk vi mye kjeft. Helt fortjent.

GUTTEN MED MÅLSTØVLENE: Med hvite fotballsko og mål etter en strøken volley, er Magne Hoseth tilbake - nesten for fullt. Nå gleder han seg til å møte Myggen i København - på banen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling