Fint å bli dopingdømt i Norge?

Friidrettspresident Svein-Arne Hansen er en typisk norsk toppidrettsleder når han nå sørger for at konsekvensen av det å bli tatt for doping avhenger av om du er norsk eller utenlandsk.

EGNE REGLER: Friidrettspresident Svein Arne Hansen sier at Erik Tysse burde vært utestengt på livstid for doping, men den holdningen får ingen konsekvenser. FOTO: Aleksander Nordahl.
EGNE REGLER: Friidrettspresident Svein Arne Hansen sier at Erik Tysse burde vært utestengt på livstid for doping, men den holdningen får ingen konsekvenser. FOTO: Aleksander Nordahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRIIDRETTSPRESIDENT Svein Arne Hansen er en ivrig frimerkesamler, men nå skulle jeg gjerne sett at han også hadde samlet på sine gamle meninger. Eller rettere sagt: Fortsatt tatt konsekvensen av dem.

For etter at styret i Norges Idrettsforbund sist uke behendig valgte å styre unna det etiske poenget i denne mer og mer skandaløse saken, er det Friidrettsforbundet som avgjør den dopingdømte kappgjengerens muligheter for norsk pakketur til London om Erik Tysse går fort nok på spesialstevnet sitt på søndag.

DA er det på tide å minne friidrettspresident Svein Arne Hansen om noe av alt det han har ment om utlendingens dopingbruk. Det er mye og det er sagt av en toppleder som gjerne har vært pompøs i beskrivelsen av den en gang så konsekvente norske motstanden mot doping:

_I Norge ser vi på doping som juks og tyveri, forklarte Hansen leserne av VG Nett før friidretts-EM i 2006:

_På den annen side ser vi Justin Gatlin fra USA som fortsatte å forhandle om startpenger etter at han hadde avlagt positiv A-prøve tidligere i år fordi det amerikanske forbundet holdt testen hemmelig, fortsatte Hansen, som med sin bakgrunn som sjef for Bislett-stevnet er spesialist på det med startpenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer