Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fint å prøve noe nytt

Gaarde fikset Vikings spisskrise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aalesund-Viking 1-2

Viking har ennå ikke fått inn noen erstatter for Andrius Velicka.

Stavanger-klubben var enig med HamKam om overgangen til Roman Kienast, men den Østerrikske landslagspilleren krevde for mye i sin personlige kontrakt.

Istedenfor å bruke den formsvake spissen Peter Ijeh fra Start, som ennå ikke har scoret i årets serie, valgte Uwe Rösler å satse på midtbanespilleren Allan Gaarde som spisspartner til Martin Fillo.

Med et Viking-lag i spisstrøbbel, valgte den tyske treneren en original løsning.

På Color Line Stadion ga gamblingen resultater. Den målfarlige dansken fant målet for første gang i årog viste seg som et godt alternativ i en uvant posisjon.

Takket for tilliten

Den første halvtimen kunne publikummet glede seg mer over det fine været enn det sjansestatistikken. Viking forsøkte å være det førende laget, mens Aalesund forsvarte seg aggressivt, uten å skape gode overganger.

Kampens første skudd på mål kom på et frispark fra Johan Arneng, uten å skape vanskeligheter for Thomas Myhre.

Men i det 32. minutt viste Allan Gaarde hvorfor Rösler hadde plassert ham helt foran på banen. Tidligere Aalesund-spiller Joakim Austnes jaget en lang ball og skapte trøbbel for et Aalesund-forsvar som ikke klarte å klarere.

Gaarde fulgte opp, og etter å ha kranglet til seg ballen i god posisjon, hadde dansken få problemer med å sette den hardt og lavt i hjørnet fra litt skrått hold.

ÅPNET BALLET:
Her scorer Gaarde kampens første mål i en kjedelig første omgang. FOTO: SVEIN OVE EKORNSVÅG/ SCANPIX
ÅPNET BALLET: Her scorer Gaarde kampens første mål i en kjedelig første omgang. FOTO: SVEIN OVE EKORNSVÅG/ SCANPIX Vis mer

Dansken innrømmet at han stilte i en uvant posisjon:

- Jeg har ikke prøvd meg mange ganger på topp, men vi har hatt våre problemer. Da er det fint å prøve noe nytt, sa et lykkelig spissalternativ til TV2 etter kampen.

Gaarde har troen på seg selv som løsningen på Vikings offensive problem:

- Jeg har aldri noensinne spilt 14 kamper uten å score. Når det kommer en kommer det ofte fler og jeg gleder meg til neste gang, humrer den glade dansken.  Luktet straffe

Viking-lagets Børre Steenslid startet andreomgangen med å felle Jonathan Parr med noe som best kan beskrives som en real hockeytackling innenfor egen seksten.

Men dommer Jonny Ditlefsen blåste ikke i fløyta, til Aalesundstrener Søren Åkebys store fortvilelse:  

- Det ser ut som om han går mer på mann enn på ball. Som Aalesund-supporter syns jeg det er straffe, men jeg vet ikke om jeg skal kommentere dommeren, sier en skuffet Aalesundtrener.  

I det 54. minutt gjorde forsvarsspilleren opp for feilen, da han stillestående hoppet opp sikkert headet inn ballen i mål på et hjørnespark.

2-0 og Viking virket å ta tre poeng med krabbegir på bortebane.

Farlig brasse 

I det 64 minutt bestemte Aalesunds brasse seg for å skape spenningen i sluttminuttene. Som den enkleste ting i verden, dempet han ballen for Vikings sekstenmeter, la den til rette og plasserte den hardt i hjørnet.

En mulig feilplassert Myhre styrket ikke sitt landslagskandidatur ved den anledningen.

Etter reduseringen åpnet kampen seg opp, og resulterte i store sjanser til begge av lagene.

Men en årvåken Ragnvald Soma spilte en god kamp, og stoppet to store målsjanser rett foran beina på Silva.

image: - Fint å prøve noe nytt

Aalesund presset og tvang Stavanger-laget nedover på banen, uten å få utligningen de jaktet på.

- Vi trykte på og angrep for fullt etter reduseringen. Men spillemessig var vi ikke gode idag, konstaterer Aalesund svenske trener etter kapen. Uten å imponere kunne Rösler menn ta med alle poengene i en sesong som hittil har vært en skuffelse, men som kanskje kan reddes med flere poeng på dårligere dager.

Stem på folkebørsen:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!