- Fint å vise seg fram i noe annet enn badebukse

Dale Oen takket hele det norske folk etter to priser.

SATT VED SAMME BORD: Svømmeren Alexander Dale Oen og statsminister Jens Stoltenberg.. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SATT VED SAMME BORD: Svømmeren Alexander Dale Oen og statsminister Jens Stoltenberg.. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Alexander Dale Oen fikk gratulasjoner både fra publikum og medutøverne som var tilstede etter at han vant prisen for årets mannlige utøver og utøvernes pris.

Svømmeren fikk også kommentarer på at han var flott i dress.

- Jeg ønsker å takke det norske folk for all støtten. Det å kunne jobbe i en sånn situasjon, gjør jobben min veldig, veldig enkel, sier Alexander Dale Oen til Dagbladet.

- Og det er fint å få lov til å vise seg fram i noe annet enn badebukse, sier svømmeren, som hadde med seg følge til gallaen på Hamar.

- Målløs Dale Oen og Marit Bjørgen stakk av med to priser hver. Dale Oen fikk utøvernes pris, stemt fram av hans egne kolleger.

KOM MED JENTE:  Alexander Dale Oen ankommer sammen med følge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KOM MED JENTE: Alexander Dale Oen ankommer sammen med følge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Dette betyr utrolig mye for meg. Jeg ble nesten målløs. Å sammenligne med VM-gull går ikke an. Denne prisen handler om respekt fra andre likesinnede. Det er noe man ikke kan måle, sier Dale Oen til NTB.

Satt med Jens Svømmeren mottok prisene med statsminister Jens Stoltenberg ved sin side.

- Det var helt fantastisk å dele bord med statsministeren, som var en utrolig støtte for folket da vi trengte det som mest i sommer, sier Dale Oen.