- Fint at Giske gratulerer, men nå må de snart fylle bassengene

Slik Ap lovte i valgkampanjen, krever Norges Svømmeforbunds president, Per Rune Eknes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 2005: I forbindelse med Arbeiderpartiets (Ap) valgkamp, kjører de en kampanje med et bilde av ei jente med badering foran et tomt svømmebasseng.

Teksten som ledsager bildet, er «Vi skal fylle opp!».

2008: Alexander Dale Oen (22) vinner EM-gull, slår europarekorden og bryter drømmegrensa på 100 meter bryst. Kirke- og kulturminister Trond Giske (ap) gratulerer.

- Det Dale Oen gjorde, er en fantastisk prestasjon, en strålende gullmedalje og europarekord. Samtidig er det et stort skritt videre for norsk svømming. Jeg gratulerer så mye og ser frem til fortsettelsen, sier statsråden til Aftenposten.

- Nå må bassengene snart fylles opp

Sett i lys av at bassengene rundt omkring i Norge fortsatt ikke er fylt opp, reagerer presidenten i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes, på siste del av gratulasjonen fra Giske.

- Det er hyggelig av Giske å gratulere, men nå må Arbeiderpartiet og regjeringen følge opp løftet de ga i valgkampen. For at den norske svømmesuksessen skal kunne fortsette, må bassengene fylles opp, sier Eknes til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.