Fint at RBK vinner

I femten år har de andre norske toppklubbene slitt for å bryte RBK-dominansen. Nå er det best at de ikke klarer det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tampere United - Rosenborg 0-3.

DET ER ikke den flotte borteseieren over Tampere som viser Rosenborgs suverene posisjon i norsk klubbfotball. Nivået var enda høyere utenfor banen i dagene før kampen mens RBK-sesongen fortsatt virket ganske trøstesløs.

Da var Rosenborg utslått i cupen og utspilt av Brann i jakten på seriegullet, uten at klubben lot seg smitte av kast-trener-syken som de siste årene har herjet blant fans, investorer og fotball-ledere .

I stedet gikk RBKs styreleder Terje Svendsen midt i den trønderske fotballelendigheten ut i lokalavisa med garanti om at Knut Tørum også skulle trene laget neste sesong.

Da er det like greit at klubben vinner videre i Norge.

FOR foreløpig er det bare Rosenborg som har vist at det er en sammenheng mellom det å vinne nasjonalt og det å hevde seg bra internasjonalt.

I lengden er dette den eneste veien for å løfte norsk fotball tilbake til et brukbart nivå, og da gjelder det å finne ut hvordan det er mulig å gå den.

Her har også trønderne snublet.

Fire forskjellige trenere på fire år har dratt vekk det meste av det sportslige grunnlaget som klubbens storhet bygget på. Det første trenerskiftet med sparkingen av Ola By Rise var også menneskelig stygt, men etter den bitre interne konflikten har lederne i hvert fall funnet tilbake til en av nødvendighetene for at norsk klubbfotball skal ha internasjonal konkurransekraft:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer