- Fint hvis utpsykingen virket

Stabæk-fansen forstår lite av spørsmålene fra Norges Fotballforbund og kritikken fra kollegaer i Bergen.

(Dagbladet.no): Under mandagens toppoppgjør mellom Stabæk og Fredrikstad startet FFKs midtbanespiller Raymond Kvisvik på benken.

Men etter pausen valgte 33-åringen å flytte seg opp på tribunen. Årsaken var angivelig tribunehetsen mot spilleren, som har økonomiske problemer.

Ifølge det FFK opplyser til Nettavisen var det derimot sjukdom - og ikke hetsen - som gjorde at Kvisvik flyttet seg opp på tribunen. Men tilropene støtte uansett andre.

- Det stemmer at flere har reagert på det som ble skreket til Kvisvik fra tribunen. Vi har sendt et brev til Stabæk der vi har bedt om en forklaring på det som skjedde, forteller informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Roger Solheim, til Bergensavisen (BA).

Hetsen ble rapportert

Bakgrunnen for henvendelsen er at fjerdedommeren rapporterte håningen. 

Lederen for Brann-bataljonen, hvor Kvisvik fortsatt har en høy stjerne etter oppholdet i Bergen, reagerer på bæringenes hets av den kreative midtbanespilleren.

- Jeg synes det er tåpelig. Man sparker ikke en mann som ligger nede. Det er lavmål. Spesielt når han ikke er på banen engang, sier Frode Hellebø til BA.

- Selvsagt ikke mobbing

TAR IKKE SJØLKRITIKK: I motsetning til Brann-bataljonen, mener Stabæk Support at det er greit å hetse en spiller som ikke engang er på banen. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
TAR IKKE SJØLKRITIKK: I motsetning til Brann-bataljonen, mener Stabæk Support at det er greit å hetse en spiller som ikke engang er på banen. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Denne kritikken har Stabæk Support liten forståelse for.

- Spørsmålet blir om det Raymond ble utsatt for, var mobbing? Selvsagt ikke! Supporternes oppgave på en fotballkamp er å støtte eget lag, søke å påvirke dommeren og eventuelt å prøve og psyke ut motstanderens spillere, heter det på deres hjemmesider.

- Vi er ikke på kamp for å være hyggelig mot Raymond Kvisvik. Nyheten om at utpsykingen åpenbart virket, tar vi i mot med stolthet og glede - og helt uten snev av medlidenhet, fastslår de - samtidig som supporterklubben gjentar noe av budskapet som ble framført fra tribunene.

- Fint hvis utpsykingen virket
BLE HÅNET: Raymond Kvisvik fikk ingen hyggelig opplevelse på Nadderud. Ifølge NFF reagerte folk på hetsen han ble utsatt for. Nå ber forbundet om en forklaring fra Stabæk.