Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fint om han hadde sagt fra

Men verdens ærligste fotballspiller Arne Larsen Økland skjønner at John Carew takket og bukket for den billige straffen.

I dagens VG innrømmer John Carew at det sannsynligvis var hans hånd som rørte ballen da dommer Lubos Michel ga Norge det tvilsomme straffesparket på Ullevaal i går.

Men selv om Michel ble lurt, og Norge etter alle solemerker skulle ha tapt kampen, får ikke det noen konsekvenser for Norge i EM-kvalifiseringen.

- Det er veldig usannsynlig at vi kommer til å foreta oss noe i denne saken selv om spilleren har innrømmet at avgjørelsen var feil. Vi bruker ikke videobevis i disse sakene. Hvis dommeren ikke gjorde noe med dette i går står avgjørelsen fast, sier pressetalsmannen i Uefa til Dagbladet.no.

- Fint om han hadde sagt fra

Arne Larsen Økland ble legendarisk da han fortalte dommeren at «målet» han scoret i Bundesliga faktisk ikke var noe mål i det hele tatt. Verdens kanskje ærligste fotballspiller skjønner godt at Carew ikke fortalte dommeren at avgjørelsen var feil.

- Jeg har full forståelse for at det første han ikke gjorde var å løpe bort til dommeren og si at det var feil avgjørelse, sier Økland til Dagbladet.no.

- Det er en fryktelig vanskelig situasjon. Som spiss føler du deg mer snytt av dommeren over noe du ikke får enn at du får mye du ikke har rett på. Carew er en stor og sterk spilelr som må tåle mye, og har nok følt seg urettferdig behandlet i det siste, sier han.

Økland mener det er alt for lett å sitte i ettertid og si at han burde ha sagt fra til dommeren om han visste at straffen var efil idømt.

- Det hadde vært fint om han hadde gjort det, men jeg vil ikke kritisere ham for at han ikke gjorde det, sier Økland.

Og Carews taushet kan i beste fall gi Norge EM-plass til neste år.

Uvisst om NFF straffes

Etter forrige EM-kamp på Ullevaal mot Bosnia ble Norges Fotballforbund straffet av Uefa etter at bosniske tilskuere fyrte opp fakler på tribunen.

I går gjentok de rumenske tilhengerne bedriften.

Ved Uefas kontor får Dagbladet.no opplyst at de er klar over at det skjedde ureglementerte ting på tribunene i Oslo, men Uefa må vente med å uttale seg om eventuelle straffereaksjoner til dommer-rapporten foreligger hos dem.

SNYTT MANGE GANGER: John Carew mener han burde hatt straffe i første omgang mot Romania. Han fikk det i andre omgang, men da var det han selv som handset.
SKJØNNER CAREW: Tidligere landslagskjempe Arne Larsen Økland forstår at Carew ikke sa fra til dommeren om at straffeavgjørelsen var feil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media