Fintet Bent inn på laget

RIGA (Dagbladet): - Den største prestasjonen når det gjelder min landslagskarriere er at jeg er aktuell på det 13. året - ikke at jeg har spilt 29 kamper i løpet av den samme tida, sier Bent Skammelsrud til Dagbladet.

I går kveld vant Bent Skammelsrud sitt første skikkelig laguttak på det norske A-landslaget. Det betyr at han ikke lenger er vikar sentralt på den norske midtbanen. Og grunnen får du her - fra Nils Johan Semb:

- Bent ble foretrukket framfor Ståle fordi han spilte bra mot Hellas og Slovenia, og fordi de prestasjonene han har gjort med Rosenborg viser at han er i god form.

Ferdig med det.

- Artig å bli valgt, sier Bent Skammelsrud.

- Det finnes jo argumenter for både Ståle og meg. Men jeg føler at jeg har vært en skikkelig landslagspiller før dette uttaket også.

- Kampen mot Latvia blir tross alt min 30. for Norge.

Solbakken skuffet

- Jeg er litt skuffet, men ikke overrasket, sier Ståle Solbakken.

- Bent har jo hatt fin stigning i de tre siste kampene han har spilt. Og sånn er dette livet og sånn må det også være.

- Før hadde jeg Kjetil Rekdal å kjempe mot. Nå har jeg fått Bent Skammelsrud.

- Hvilket betyr?

- At det blir opp til meg sjøl å ta igjen den plassen jeg hadde før kneskaden satte meg utenfor. Det var min beste periode på landslaget. Men jeg skjønner uttaket fordi Bent har hatt det slik jeg hadde det i forhold til Kjetil Rekdal.

Og:

- Da Kjetil ble skadd var det jo min tur.

Kontinuitet hjelper

- Jeg har sagt det før og kan godt gjenta det nå: Får jeg tillit i flere kamper på rad vil jeg gjøre det bedre og bedre. For jeg vet hva jeg kan og hva jeg gjør i Rosenborg. Det er ikke så veldig annerledes her.

- Situasjonen er helt ny?

- Ja, for min del har jo landslagskarrieren stort sett gått feil vei. Nå skal jeg plutselig gjøre min fjerde kamp på rad. Og det fordi jeg har fått tillit av Nils Johan Semb. Det er jeg veldig takknemlig for, sier Bent Skammelsrud.

- Men jeg sier ikke at jeg kommer til å gjøre det bra mot Latvia. Når det gjelder landslaget forventer jeg ingenting. Men jeg skal prøve så godt jeg kan og gi alt.

- Det er jo ikke noe annet å gjøre, sier Bent Skammelsrud.