GRATTIS: Fire svenske rosenborgspillere sa grattis til Markus Henriksen. Men hovedpersonen er trønder og egenprodusert. Foto: Scanpix
GRATTIS: Fire svenske rosenborgspillere sa grattis til Markus Henriksen. Men hovedpersonen er trønder og egenprodusert. Foto: ScanpixVis mer

Fintet svensken opp på tribunen

Så prikket 18 år gamle Markus Henriksen inn nok en Champions League-scoring.

|||AIK - Rosenborg 0-1 (0-1) (Dagbladet): Markus Henriksen (18) fikk igjen tillit fra start av mester Nils Arne Eggen. Den muligheten grep han begjærlig og scoret Rosenborgs eneste mål på ypperlig vis.

Etter 33 minutter fikk han ballen på 18 meter og dro en skuddfinte som rundlurte den svenske forsvareren. Med all verdens ro prikket han deretter ballen ned i hjørnet, mellom beina på en annen forsvarer.

- Heldig Bedre kan det rett og slett ikke gjøres. Dermed står Henriksen med to Champions League-kvalikscoringer på sine to siste kamper. 18-åringen scoret også 2-0-målet mot Linfield i forrige runde.

- Jeg var heldig med den, sier Markus beskjedent til Viasat etter kampen.

Men avslører at det ligger litt trening bak også.

- Jeg trente faktisk på skuddfinte og skudd i går, avslører stortalentet.

Sønnen til RBK-trener og tidligere spiller Trond «Rambo» Henriksen fylte 18 år for tre dager siden. Rett før avreise til Stockholm tok han lappen. Ingen dårlig uke for en ung mann.

- «Allright» Rosenborg var det beste laget mot AIK på Råsunda og skapte bra med sjanser. Selv om Rosenborg hadde god kontroll defensivt, glapp det nesten 15 minutter før slutt, da lille Bangura kastet fram et bein på et innlegg. Heldigvis for RBK smøg ballen seg like utenfor.

Nils Arne Eggen var langtfra fornøyd til tross for 1-0-seier borte i Europa.

- Vi fører kampen og skaper mange muligheter, men vi har så mange feilvalg helt framme i angrep. Vi burde hatt to-tre mål å gå på før returmøtet, men å vinne 1-0 på botrebane er «allright».

Eggen stresser prestasjonene bak resultatet, der er det fortsatt mye å rette på for trenerlegenden.

- Det er bra at vi kan styre en kamp på bortebane, men vi trenger mer løps- og bevegelseskraft fra Iversen og Prica.

- Fortjent Mikael Dorsin spilte tidligere for AIKs erkerival Djurgården, RBK-kapteinen ble møtt av konstant pipekonsert gjennom hele kampen, men det hevet snarere enn hemmet spillet hans.

- Det var forventet med pipekonsert. Det er sånn det er når man har spilt i Djurgården. Det er deres problem, jeg bryr meg ikke.

«Micke» hadde to herlige løp i sluttminuttene inn i feltet, men fikk ikke spilt fra seg ballen.

- En veldig fortjent seier. Vi skaper flere klare sjanser, de har bare den ene i andre omgang (Bangura, journ. anm.). Vi kunne kanskje hatt to mål, men dette er et bra utgangspunkt.

Rosenborg har dermed et fantastisk utgangspunkt foran returmøtet. 1-0 borte gjør at de klarer seg med uavgjort på Lerkendal.

Takket være en rålekker skuddfinte og iskaldt 18 år gammelt talentblod.

Vi fulgte kampen i livestudio