Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fiorentina anmelder Manchester United til Fifa

Klager inn kjøpet av Italias U16-kaptein.

Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

|||(Dagbladet.no): Fifa-dommen mot Chelsea og 18-åringen Gaël Kakuta har utløst et skred av reaksjoner fra klubber som hevder å være utnyttet av engelske storklubber.

Manchester Untied har pådratt seg Le Havres vrede etter at klubben hentet midtbanetalentet Paul Pogba i sommer. Nå får franskmennene følge av italienske Fiorentina som påstår at engelskmennene brøt regelverket da de sikret seg den 16 år gamle midtstopperen Michele Fornasier. 16-åringen er et av de største forsvarstalentene i Italia og kaptein for U16-landslaget.

Nå har «Viola» gått til Fifa for å få has på de røde djevlene fra Manchester, melder BBC.

- Vi kan bekrefte at Fiorentina har vært i kontakt med oss. Fifa ble kontaktet av Fiorentina på grunn av overgangen til Michele Fornasier. Likevel har ingen formell etterforskning blitt åpnet siden vi fortsatt venter på å motta alle relevante dokumenter. Bare da vil vi være i en posisjon der vi kan vurdere mulige framtidige skritt, sier en talsmann i Fifa til BBC Sport.

Fifa kan overfor BBC ikke bekrefte eller avkrefte om det ligger flere saker vedrørende britiske klubbers talentjakt inne til behandling, men utelukker ikke at det kan komme flere klager i kjølvannet av all publisiteten rundt Kakuta- og Pogba-sakene.

Manchester City har også blitt beskyldt for ulovlig talentjakt denne uka. Rennes påstår at City brøt regelverket da de hentet 17-åringen Jeremy Helan.

Spillere fra EU-land kan flytte til Storbritannia for å ta del i klubbenes akademiprogrammer når de har fylt 16. Deretter kan de skrive profesjonelle kontrakter fra fylte 17 år. Ved å hente spillere under 18 år, avspises moderklubbene med småsmuler i kompensasjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media