Fiorentina drar fra

Fiorentina vant behagelig 3-1 over Inter i dag og skaffet seg tre poengs ledelse i toppen av serie A. Juventus klarte bare skuffende 0-0 mot svake Empoli.

Rosenborgs mesterligamotstander sliter i Alessandro Del Pieros skadefravær, og klarte ikke å få hull på byllen mot laget som er nummer fire fra bunnen.

- Det var en møkkakamp og vi var dårlige. Men Empoli forsvarte seg bra, sa en skuffet Juve-trener Marcello Lippi etterpå. Han mener fotballen i Italia er i ferd med å jevnes ut i toppserien.

- De mindre lagene har skapt mye trøbbel for storklubbene denne sesongen, sa han.

Ronaldo hvilte
Kanskje flaks da for Fiorentina at de møtte en storklubb i dag. Inter stilte riktignok uten Ronaldo, som fikk hvile, men en angrepsduo bestående av Roberto Baggio og Ivan Zamorano ville fått de fleste trenere til å innkassere seieren på forhånd.

Og Baggio skapte trøbbel for Fiorentina umiddelbart. Allerede etter to minutter ble han felt av keeper Francesco Toldo, og Youri Djorkaeff satte straffen sikkert i mål.

Men Fiorentina utlignet to minutter senere ved Pasquale Padalino.

Og så tok serielederen over. Gabriel Batistuta sydde inn en markkryper på frispark fra 20 meter og Jörg Heinrich fastsatte resultatet til 3-1 et kvarter før slutt.

- De tre poengene var viktige, men det er enda viktigere hvordan vi vant: At laget spilte så intelligent, sa Fiorentinas trener Giovanni Trapattoni.

Dermed har Fiorentina 21 poeng og Juventus 18. Det samme har Roma, som også skuffet med 1-1 hjemme mot Bari i går.

(NTB)