TRE KLAGER PÅ ØVREBØ: Tom Henning Ovrebø får kritikk for blant annet det røde kortet til Massimo Gobbi under kampen i München i går kveld. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT
TRE KLAGER PÅ ØVREBØ: Tom Henning Ovrebø får kritikk for blant annet det røde kortet til Massimo Gobbi under kampen i München i går kveld. Foto: EPA/ANDREAS GEBERTVis mer

Fiorentina vil sende Øvrebø-teamet til optikeren

Voldsomt sinne mot nordmannen etter Bayern-kamp.

||| (Dagbladet): Tom Henning Øvrebø er ikke favoritt- dommeren til verken spillerne eller fansen i Chelsea, etter den Champions League-semifinalen på Stamford Bridge i mai.

Nå er han dommerfiende nummer 1 også i Fiorentina, etter nok et Champions League-møte.

I går kveld pirket Miroslav Klose inn 2-1 og seiersmålet for Bayern München i den første 16-delsfinalen mot Fiorentina, mens Tyskland-spissen sto flere meter i offside.

Scoringen ble godkjent av Øvrebø og co, til tross for store Fiorentina-protester ute på banen.

Tidligere i kampen gikk samme spiss stygt inn i en takling med begge føtter uten at den norske dommeren sendte ham av banen. Derimot ble Fiorentina-spilleren Massimo Gobbi utvist for det som beskrives som en gult kort-forseelse.

Burde markert linjemannen dobbelt
Fiorentina-trener Cesare Prandelli hadde dette å si om innsatsen til Øvrebø og assistentene Geir Åge Holen og Dag Roger Nebben, til Football Italia:

- Vi gjorde alt rett uten på banen. Vi skulle bare ha doblet markeringen på linjemannen, fleiper Fiorentina-treneren og legger til:

- Det var noen hendelser som endret kampen. Massimo Gobbis utvisning, at Miroslav Klose ikke ble utvist og offsidemålet.

Styreleder i Fiorentina, Andrea Della Valle, hevder overfor La Gazetta dello Sport at Uefa-president Michel Platini viste sin klare misnøyde med Øvrebø og hans team fra tribunen.

- Det er en skam. Jeg satt sammen med med Platini på tribunen, og han sa det var offside med en margin på halvannen meter.

Valle opplyser at også Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge var åpen om dommerfeilen, han satt sammen med Platini.

- De innrømte at målet var offside og at Gabbi skulle hatt gult kort i stedet for rødt, sier Valle.

Trenger optiker?
Det er en av Øvrebøs assistenter som likevel får det verste skussmålet fra italieneren.

- Det er helt nødvendig at linjemannens familie tar ham med til optikeren i morgen. Det kan ikke forklares på en annen måte. Hvis de bryr seg om ham, så gjør de det, sier styreformannen.

Fiorentina-styreformannen sier han ikke skjønner hva linjedommeren holdt på med, og at det var flaut å se Kloses offsidemål i reprise på TV.

PROTESTERTE FORGJEVES: Fiorentinas Felipe Dias da Silva Dalbelo ber om at Kloses scoring burde vært annullert. Det fikk han ikke gehør for. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT
PROTESTERTE FORGJEVES: Fiorentinas Felipe Dias da Silva Dalbelo ber om at Kloses scoring burde vært annullert. Det fikk han ikke gehør for. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer

- Det er sant at Øvrebø har en historie bak seg, men det er ingenting vi kan gjøre med det.

Fiorentina-playmaker Riccardo Montolivo mener Uefa må ta skylde for feilene fra de norske dommerne.

- Det er pinlig å se en slik standard på dømmingen i Champions League.

Slaktet på Sky Sports
Ifølge britiske FourFourTwo på Twitter ble Øvrebø slaktet på lufta hos TV-kanalen Sky Sports i Storbriannia i går kveld.

Ekspertkommentator Jamie Redknapp, tidligere England- og Liverpool-spiller, mener Øvrebø ikke holder god nok standard fordi han dømmer mest hjemme i Norge.

Verken Øvrebø eller assistentene Holen og Nebben har besvart Dagbladets henvendelser i dag tidlig.

SLAGET PÅ STAMFORD BRIDGE: Øvrebo ble fotfulgt av Chelsea-spillerne etter at flere omstridte avgjørelser i Champions League-kampen mot Barcelona 6. mai i fjor. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
SLAGET PÅ STAMFORD BRIDGE: Øvrebo ble fotfulgt av Chelsea-spillerne etter at flere omstridte avgjørelser i Champions League-kampen mot Barcelona 6. mai i fjor. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer