Fire år etter den historiske brødreduellen møtes de igjen

Nå er Boateng-brødrene på talefot.

BRØDREDUELL:  Jerome Boateng (t.v) møter i kveld sin bror Kevin-Prince Boateng i VM for andre gang. Her bytter de drakter under Bundesliga-kampen mellom Schalke 04 og Bayern München i september i fjor. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix.
BRØDREDUELL: Jerome Boateng (t.v) møter i kveld sin bror Kevin-Prince Boateng i VM for andre gang. Her bytter de drakter under Bundesliga-kampen mellom Schalke 04 og Bayern München i september i fjor. Foto: AP Photo/Martin Meissner/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VM direkte: Tyskland - Ghana 2100:

(Dagbladet): Under VM i Sør-Afrika for fire år siden, ble brødrene Kevin-Prince Boateng og Jerome Boateng historiske som de første brødrene som møtte hverandre i et VM-sluttspill.

Sistnevnte spiller for Tyskland, mens Kevin har representert Ghana. Da de møttes for fire år siden, var total isfront mellom de to halvbrødrene.

Bakgrunnen var en takling fra daværende Portsmouth-spiller Kevin på den tyske stjerna Michael Ballack. Ballack mistet mesterskapet og Jerome uttalte at han ikke ville ha noe med sin bror å gjøre.

Isfronten borte Mye har skjedd de siste fire årene. Og i et stort intervju med Frankfurter Allgemeine snakker Jerome ut om forholdet til broren.

- Det er utrolig mye som har skjedd både sportslig og privat. Jeg har blitt far til to og Kevin har fått sin andre sønn. Han har blitt italiensk mester, han hadde tre fine år i Milan og kom tilbake til Tyskland hvor han har blitt en publikumsfavoritt i Schalke, sier Jerome Boateng.

Forholdet mellom de to har blitt langt bedre. Under selve mesterskapet i Brasil har de ingen kontakt, men før mesterskapet har de ønsket hverandre lykke til.

Comeback Jerome, som har en fortid i Manchester City, har de siste sesongene spilt for Bayern München. Det er også han som pleier å gå vinnende ut av brødreduellene på landslag - og klubblag. Det ønsker Kevin nå å gjøre noe med.

- Jeg tapte mot ham med Ghana i 2010. Med Schalke har jeg tapt for Bayern, nå er det min tur til å vinne, sier Kevin-Prince Boateng ifølge den tyske storavisen Bild.

Kevin-Prince har spilt 41 U-landskamper for Tyskland, men valgte før 2010 å spille for Ghana.

Han trakk seg som landslagsspiller i 2011. I november 2013 gjorde han comeback for «Black Stars», med en scoring mot Egypt som sikret Ghana VM-spill.

Ghana tapte åpningskampen mot USA. Da fikk Prince 31 minutter som innbytter. Jerome Boateng spilte hele kampen som høyreback da Tyskland knuste Portugal 4-0. Slår de Ghana i kveld, er brorens VM-drøm ferdig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer