Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire år etter Tour de France-seieren fikk han troféet

Skylder forsinkelsen på Alberto Contador.

ETTERTRAKTET: Nå har Andy Schleck endelig fått troféet Alberto Contador kysset på podiet i Paris etter Tour de France i 2010. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
ETTERTRAKTET: Nå har Andy Schleck endelig fått troféet Alberto Contador kysset på podiet i Paris etter Tour de France i 2010. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer

(procycling.no): - Endelig etter fire år.

Meldingen tilhører Andy Schleck.

Luxembourgeren vant Tour de France i 2010 etter at Alberto Contadors resultater ble strøket som en følge av hans positive dopingtest.

Nå har han fått Vase de Sèvres, troféet Tour de France-vinnerne får på podiet i Paris for å vinne verdens største sykkelritt.

Schleck fikk den gule trøya fra rittdirektør Christian Prudhomme i Schlecks hjemkommune Mondorf.

- Etter at Alberto Contador ble diskvalifisert leverte han aldri tilbake troféet.

- Da Andy i oktober fortalte at han legger opp, skjønte jeg at vi måtte fikse dette nå, forklarer den luxembourgske statsråden Jean Asselborn til Le Quotidien.

29-åringen så seg tvunget til å gi opp sykkelkarrieren etter at han veltet og skadet kneet på den tredje etappen i årets Tour de France.

Det var Frankrikes presiden François Hollande som ga troféet til Schleck. Overrekkelsen skjedde på Elyséepalasset.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling