Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire av dem trakk seg fra laget

Skøyteløperne ble ikke kastet ut, sier sportssjefen. Men det er uklart om de får komme tilbake.

(Dagbladet.no): - Jeg leser og ser flere steder at vi har blitt kastet ut av forbundsgruppa, men det stemmer i hvert fall ikke for min del, sier Dag Erik Kleven til Dagbladet.no.

- Jeg ga sjøl beskjed om at jeg trekker meg ut, understreker han.

Det samme gjør de tre andre skøyteløperne som i dag gikk ut av Peter Muellers forbundsgruppe.

• Les også: - Tilbudet ble ikke godt nok, sier Maren Haugli. - Om de tror de kan få det til bedre sjøl, så får de bare prøve, sier Peter Mueller.

- Et valg løperne tok

At det var løperne sjøl som trakk seg ut, bekrefter også sportssjef Øystein Haugen.

- Det er et valg løperne har tatt, de ble ikke kastet ut, sier han til Dagbladet.no.

Både han og løperne skildrer situasjonen som en lykkelig skilsmisse, fordi de fire som nå går ut, får muligheten til å tilpasse opplegget mer etter egne behov - og fordi landslagsledelsen nå kan fokusere mer på nye talenter, som liker opplegget.

- For vår del er det viktig at alle løperne vi har med, er lojale og positive. Det tapper energi å ha med folk som ikke er enige. Da er det bedre at alle gjør det de har tro på, mener Haugen.

- Tok ut de vi mente var best

SÅNN SÅ DET UT I FJOR: Norges skøytelandslag besto da av Mikael Flygind Larsen (foran), Øystein Grødum (i rødt), Even Johansen (bak), Henrik Christiansen (i midten, bak M. Haugli), Christoffer Rukke (lyst hår), Maren Haugli (foran), Sverre Haugli (i rødt i midten), Peter Mueller, Håvard Bøkko, Joachim Haugen, Dag Erik Kleven (bak) og Fredrik van der Horst. I dag trakk Mikael Flygind Larsen, Dag Erik Kleven, Sverre Haugli og Maren Haugli seg ut. Foto: LARS HARALD J. KRISTIANSEN/SCANPIX
SÅNN SÅ DET UT I FJOR: Norges skøytelandslag besto da av Mikael Flygind Larsen (foran), Øystein Grødum (i rødt), Even Johansen (bak), Henrik Christiansen (i midten, bak M. Haugli), Christoffer Rukke (lyst hår), Maren Haugli (foran), Sverre Haugli (i rødt i midten), Peter Mueller, Håvard Bøkko, Joachim Haugen, Dag Erik Kleven (bak) og Fredrik van der Horst. I dag trakk Mikael Flygind Larsen, Dag Erik Kleven, Sverre Haugli og Maren Haugli seg ut. Foto: LARS HARALD J. KRISTIANSEN/SCANPIX Vis mer

Likevel synes sportssjefen at det er synd at fire av løperne nå forlater forbundsgruppa.

- Vi tok jo ut de vi mente var best. Men til sjuende og sist er det utøverne som skal prestere, så da er denne løsningen god for begge parter, mener han.

- Hva består uenighetene i?

- Det går litt på type trening. I tillegg ønsket vel iallfall Maren å bruke litt mer tid på jobb og skole. Dette blir jo lettere når du kan styre din egen hverdag, svarer Haugen.

I likhet med de tre andre som har trukket seg ut, føler ikke Dag Erik Kleven at han har fått den framgangen han forventet under Muellers vinger.

- Nå som jeg fortsetter på egen hånd, vil jeg gjøre noen justeringer. Men det blir ikke så veldig store forskjeller, forteller han.

- Ikke så mange andre enn Bøkko

- Er du ikke bekymret for å forlate et opplegg som iallfall har gitt en viss suksess?

image: Fire av dem trakk seg fra laget

- Uten at jeg vil kritisere, så er det jo ikke så mange andre enn Håvard Bøkko som har gått fort den siste tida, kommenterer Kleven.

Mueller sier på sin side at han har svært vanskelig for å invitere kvartetten tilbake i landslagsvarmen, om det skulle bli aktuelt.

Sportssjef Haugen understreker derimot at de ikke er helt ute i kulden.

- De får mulighet til å gå verdenscup og være på landslaget hvis de etter hvert kvalifiserer seg, sier han.

PRØVER PÅ EGEN HÅND: - Uten at jeg vil kritisere, så er det jo ikke så mange andre enn Håvard Bøkko som har gått fort den siste tida, påpeker Dag Erik Kleven.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media