Fire City-spillere bøtelagt for slåssing

Mancini røper egne nevekamper.

FORT OVER: Roberto Mancini innrømmer nå at spillerne får svi for slåssingen. Mario Balotelli er en av fire som har måttet punge ut. Foto: AFP/ANDREW YATES
FORT OVER: Roberto Mancini innrømmer nå at spillerne får svi for slåssingen. Mario Balotelli er en av fire som har måttet punge ut. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Manchester City ligger bare to poeng bak serieleder Manchester United, klart foran skjemaet til målet om en topp 4-plass ved sesongslutt.

Den sportslige suksessen har likevel til tider kommet i skyggen av spillerkrangler på Citys treningsfelt den siste måneden.

Nå forteller City-manager Roberto Mancini at klubben har bøtelagt både Emmanuel Adebayor, Kolo Toure, Jerome Boateng og Mario Balotelli.

- Vi har gitt dem bøter fordi vi vet at det ikke går an å oppføre seg slik, men vi vet samtidig at det er sånn som kan skje. Vi bøtelegger spilleren, spilleren betaler og til slutt går det til veldedighet. Men dette kan skje igjen, sier Mancini til en rekke britiske aviser.

Kreativ spenning På tross av at kjeklingen slås ned på er ikke Mancini særlig bekymret.

De fire spillerne har i to omganger gått løs på hverandre, foran pressefotografene. De kan ta bilder fordi City ikke har fått kommunens tillatelse til å skjerme den delen av Carrington-feltet som går inntil en offentlig gangvei.

- Det er aldri alvorlig, dette starter og slutter io løpet av to minutter, og i garderoben etterpå er alt over. Dette kalles kreative spenninger, derfor er jeg ikke bekymret.

Den italienske 47-åringen la til at han selv ikke var ukjent med håndgemeng som spiller for Sampdoria, Lazio og Italia.

- Slåss jeg med lagkamerater? Ja, omlag fem ganger. En gang da jeg var ung i Sampdoria, da slåss meg med Trevos Francis. Jeg husker ikke grunnen, det er 25 år siden, men jeg husker slåsskampen godt.

Adebayor på vei ut Adebayor og Toure sloss for under to uker siden, mens Balotelli og Boateng måtte dras fra hverandre i oktober.

Nettopp Balotellis nye kneskade er grunnen til at Adebayor må vente et godt stykke ute i overgangsvinduet før han får slippe unna reservebenken til City.

- Mange lag vil ha Emmanuel, men vi må vente og se hva som skjer med Mario Balotelli. Kanskje Manu får dra, men vi har 20 dager på oss til å ta en avgjørelse, sier Mancini.

Venstreback Wayne Bridge er allerede lånt ut til West Ham, og Roque Santa Cruz og Shaun Wright-Phillips er også overflødige hos ligatoerne.

- Det er likt for Roque og Shaun Wright-Phillips. Roque drar trolig til Blackburn. Hvis det dukker opp en sjanse for dem til å spile, så er det best for dem, sier italieneren.

SLÅSSKJEMPER: Emmanual Adebayor og Kolo Toure kom sammen fra Arsenal, men er nå ikke lenger like gode venner. Foto: AFP/Martin Elliott
SLÅSSKJEMPER: Emmanual Adebayor og Kolo Toure kom sammen fra Arsenal, men er nå ikke lenger like gode venner. Foto: AFP/Martin Elliott Vis mer