Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire er tiltalt i overgangssaken

Etter Gunnarsson-saken.

Alle foto: Dagbladet
Alle foto: Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Oslo statsadvokatembeter har tatt ut tiltale mot fire personer i overgangssaken i norsk fotball.

De fire er Lars Holter Sørensen, (tidligere styreleder i Stabæk Fotball AS), Inge André Olsen (sportslig leder i Stabæk), Truls Haakonsen (tidligere sportsdirektør i Vålerenga Fotball) og Tor Qvarfordt Aaserød (tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS).

Når det gjelder tidligere styreleder i Stabæk Fotball, Erik Loe, er forholdet henlagt etter bevisets stilling.

«Det er tatt ut tiltale for overtredelse av straffelovens bestemmelser om grovt bedrageri (straffeloven § 270 og § 271). For tidligere sportsdirektør i Vålerenga er det tatt ut et subsidiært tiltalepunkt for grovt heleri. Den subsidiære posten gjelder det samme forholdet som det grove bedrageriet.», heter det i en pressemelding fra politiet.

Politiet mener daværende VIF-direktør Haakonsen og Stabæk svindlet franske Nancy da Gunnarsson ble solgt til Vålerenga for én million kroner i fjor høst. Rosenborg hadde på samme tidspunkt tilbudt Stabæk mer penger for Gunnarsson, men samtidig betalte Vålerenga fire millioner kroner for en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel.

Dermed ble beløpet Stabæk skulle betale Nancy videresalgskompensasjon for, kunstig lavt.

Veigar Páll Gunnarsson er nå tilbake i Stabæk. Denne gangen gikk han gratis mellom de to klubbene.

Inge André Olsens advokat, Ellen Holager Andenæs, mener statsadvokaten har en dårlig sak.

- Vi er forbauset over at det er tatt ut tiltale, det må jeg si. Men når det først er gjort, ser jeg fram til at denne saken belyses i retten. De har en dårlig sak, sier hun til Dagbladet.

- Hvorfor?

- Jeg vil ikke prosedere saken i media, men dette mener jeg ikke er bedrageri. Siktelsen handlet opprinnelig om økonomisk utroskap, og ble endret til bedrageri. Ingen av delene holder. 

Holager Andenæs mener det vil være riktig at rettssaken starter så fort som mulig.

Statsadvokaten har for øvrig anmodet politiet om å utstede forelegg overfor Stabæk Fotball LFI (idrettsforeningen) og Stabæk Fotball AS.