ETT AV DE STØRSTE: Roar Strand mot Real Madrid i 1997, her fosser han forbi stopperkjempen Hierro. Strand scoret RBKs andre mål i 2-0-seieren.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
ETT AV DE STØRSTE: Roar Strand mot Real Madrid i 1997, her fosser han forbi stopperkjempen Hierro. Strand scoret RBKs andre mål i 2-0-seieren. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer

Fire eventyrkvelder og en flause på Hamar

Her er fem RBK-øyeblikk Roar Strand husker spesielt godt.

(Dagbladet): Kveldens testimonial-hyllest blir nok et av Roar Strands kjæreste minner fra fotballkarrieren, men 40-åringen har mange av dem etter to tiår på toppnivå.

Dagbladet ba Strand plukke ut fem av sine sterkeste minner fra tida i Rosenborg.

Og til tross for at midtbanepropellen husker dårlig etter en hodesmell for noen år tilbake, var det enkelt å finne eksempler på gode kvelder. Pluss en dårlig en.

1. AC Milan - Rosenborg 1-2, Champions League 4.12.1996
- Det var nesten en umenneskelig prestasjon. Folk forventet ingenting, og ikke bare vant vi kampen, vi slo faktisk ut Milan og gikk til kvartfinale i Champions League.

2. Borussia Dortmund - Rosenborg 0-3, Champions League 19.10.1999
- Denne husker alle godt, men for meg henger den høyt rett og slett fordi vi spilte en strålende kamp. Vi vant fullt fortjent, og det er kanskje den beste prestasjonen spillemessig jeg har vært med på i Rosenborg.

3. Rosenborg - Real Madrid 2-0, Champions League 27.11.1997
- Jeg scoret selv det første målet i denne kampen, og Champions League-kampene på Lerkendal vil alltid være blant de beste minnene. Det var jo etter denne kampen at Nils Arne kom med det kjente sitatet sitt: «Det ska dæm ha, Real Madrid, dæm prøvd!»

4. Rosenborg - Olympiakos 5-1, Champions League 1.10.1997
- Vi kjørte over Olympiakos, og jeg scoret to ganger. Det er kanskje ikke så rart jeg husker den kvelden godt?

5. HamKam - Rosenborg 1-0, NM-kvartfinale 16.08.1989
- Denne husker jeg av litt andre grunner. Jeg scoret i det 89. minutt, med en heading i motsatt kryss. Ballen var klart inne, den traff krysstanga inni mål og spratt ut igjen. Men dommeren så ikke det hele Norge så, og mente han kunne lese av ballens bue at den ikke hadde vært inne... (En HamKam-spiller uttalte etter kampen: «Ballen var inne, men ikke lenge», journ.anm). På toppen av alt hadde jeg delvis skylda for HamKams vinnermål.