Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire fine mål og en albue

Utestengt for tre kamper i England scoret Ruud van Nistelrooy fire mål for United i Europa. Men han klarer ikke å oppføre seg skikkelig.

Ruud van Nistelrooys stygge stempling av Arsenals Ashley Cole førte til tre kampers karantene da det engelske fotballforbundet fikk videobeviset fra storkampen på Old Trafford. Hva UEFA vil gjøre med den bevisste albuen han plantet i et tsjekkisk ansikt i går kveld, vites ikke. Men faktum er at van Nistelrooy beveger seg farlig nær kategorien spillere Arsenal-manager Arsene Wenger mener han hører hjemme.

Blant grisespillerne.

Episoden mot Sparta Praha skjedde i det ufarlige ingenmannslandet på egen halvdel. Van Nistelrooy var feilvendt, og i ryggen hadde han en mann. Og så kom den som så ofte før - albuen.

Veldig bevisst og unødvendig.

Scorer og scorer

Alt det andre ved Uniteds nederlandske målmaskin handler om beundring. Han er og blir den giftige spissen som scorer og leverer alle typer mål. Ikke alltid fenomenale, men stort sett alltid like nødvendige.

Og med en uforskammet ro.

1-0 mot Sparta Praha kom på et tsjekkisk drypp av et tilbakespill. I dyp offside for pasninger fra sine egne fikk van Nistelrooy muligheten fra fienden. Med lave skuldre rundet han Sparta-keeperen med en selvfølge.

Og trillet ledelsen hjem i tomt mål.

Hat-trick pluss en

2-0 slo han i det tomme hjørnet fra straffemerket. 3-1 - etter at gjestene endelig fikk betalt gjennom Zelenka for en av sine kjappe og presise kombinasjoner foran United-forsvaret - scoret han på en blanding av vilje og teknikk. For på en langball de fleste av hans europeiske spisskollegaer ville gitt opp, kjempet van Nistelrooy seg til egen fordel.

Da stressinga av stopperen endte i en forsvarsfeil, brukte han fotfølelsen til å lobbe inn kveldens hat-trick.

Og som om ikke det var nok - i kampens siste minutt dyttet han inn 4-1. På en klar offside. Selvfølgelig innenfor 16-meteren, det også. For Ruud van Nistelrooy scorer alltid sine mål inne i boksen.

Det er bare slik han er.

EUROGOALS: Ruud van Nistelrooy er en mann for store anledninger og stygge taklinger. I Champions League har han sju mål på fire kamper.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media