Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire fotballtilhengere døde i togbrann

Fire italienske fotballtilhengere døde i en togbrann i går kveld. De fire var Salernitana-tilhengere som var på vei hjem i et chartret tog etter sesongens siste seriekamp borte mot Piacenza. Politiet frykter at antall døde kan stige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det begynte å brenne i den femte av 13 vogner like før toget var tilbake i Salerno. Årsaken til brannen er uklar, likeså hendelsesforløpet. Toget ble stående i utgangen av en tunnel etter at noen trakk i nødbremsen. Det er ikke klart om det brant i vognen før det ble trukket i bremsen eller om det var nødstoppen som utløste brannen.

Ifølge italiensk fjernsyn er det mistanke om at militante fotballtilhengere står bak brannen. De skal ha tent på dopapir og papirhåndklær ombord på toget.

Kritisk

Rundt 1 500 mennesker befant seg på toget, og det brøt ut panikk blant passasjerene da brannen ble oppdaget. Mange hoppet ut av dører og vinduer, men tunnelen ble raskt fylt med kvelende røyk.

I tillegg til de fire omkomne ble ni mennesker til dels alvorlig skadet. - De er brakt til sykehus og blir behandlet for brannskader og røykforgiftning, sa en politi-talsmann.

For en av de ni, en 15 år gammel gutt, er tilstanden kritisk. To av de skadde var politifolk.

Salernitana spilte 1-1 mot Piacenza, og hadde unngått nedrykk fra serie A hvis de hadde vunnet.

For en drøy uke siden ble et tog med 600 Lazio-fans ombord påtent, men ingen ble skadet. Natt til mandag ble en 27 år gammel Roma-tilhenger alvorlig skadd etter at han ble knivstukket. To Lazio-fans er arrestert, mistenkt for å ha stått bak overfallet.

(NTB-DPA)