Fire fulgte Steffen

Minst 15 utenlandske toppklubber var på Ullevaal i går for å se på nye spillere. Fire av dem så først og fremst på Steffen Iversen.

ULLEVAAL (Dagbladet): For selv om overgangen til Olympiskos gikk i vasken, og Steffen har spilt Mesterligakamper for Vålerenga, er det flere klubber som snuser på spissen.

-  Jeg hadde med meg fire klubber for å se på Steffen, sier spillerens rådgiver Christian Eidem til Dagbladet etter kampen.

Han satt sammen med Rune Hauge som også jobber for Steffen.

-  To av dem var fra Premier League og to var fra Bundesliga, er alt Eidem vil si.

Helst Champions League

Etter det Dagbladet erfarer var det Portsmouth og nyopprykkede Wigan som hadde tatt turen fra England. Fra Tyskland kom representanter fra Borussia Mönchengladbach og Hamburg. Det er nok de to engelske klubbene som frister Iversen mest, for han skal ikke være så lysten på å spille i Tyskland.

Aller mest er Steffen lysten på spill i Mesterligaen, så han kommer neppe til å signere med noen utenlandske klubber før det er klart om VIF kvalifiserer seg dit. Klarer de det, frister nok Mesterligaspill med VIF mest.

Fra toppligaer

Ifølge Knut Kristvang i fotballforbundet minst 15 utenlandske toppklubber hadde tatt turen til Oslo. Seks fra Premiere League og engelsk 1.divisjon. Sju fra Bundesliga. En fra hollandsk æresdivisjon. En fra den franske toppserien.

I tillegg kommer de representantene som ikke har hentet ut biletter fra Fotballforbundet.

-  Vi vet av erfaring at det kan være nesten like mange som kommer uten å si fra til oss, sier Kristvang til Dagbladet.

Mange attraktive

Men pengene brant ikke i lommene til de kjøpeklare klubbrepresentantene etter gårsdagens forestilling.

-  Det var rett og slett en mislykka kamp, sier Rune Hauge til Dagbladet etter kampen.

Han vil ikke si hvilke klubber han jobbet mot om dagen, ei heller hvilke spillere de var ute etter.

-  Vi har et generasjonskifte i landslaget nå, med mange unge og attraktive spillere. Hadde Marius Johnsen spilt hadde det nok vært enda flere klubber her, sier Hauge.

JAKTES: Steffen Iversen spilte en god omgang mopt Sveits i går. Og på tribunen fulgte Wigan, Portsmouth, Mönchengladbach og Hamburg VIF-spissen tett.
AGENTTRIBUNEN: 15 toppklubber fra England, Tyskland, Holland og Frankrike var representert på fotballforbundets VIP avdeling. Bakerst satt Rune Hauge sammen med Steffen Iversens rådgiver Christian Eidem.