Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

- Fire jævlige år

Kontrakten med Krasnodar går ut i sommer. Skader og brorens død har preget Stefan Strandberg. Nå er han takknemlig for å være tilbake på landslaget.

ULLEVAAL-TRENING: Stefan Strandberg og Norge forbereder kampene mot Romania og Færøyene.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ULLEVAAL-TRENING: Stefan Strandberg og Norge forbereder kampene mot Romania og Færøyene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

ULLEVAAL / STORO (Dagbladet): Tre år etter forrige offisielle landskamp - mot San Marino i 2016 - er Stefan Strandberg tilbake i troppen.

Den 28 år gamle midtstopperen har vært gjennom dramatiske år med brorens død og skader. Nå er han skadefri. Og i sommer går kontrakten med russiske Krasnodar ut. Det betyr at han er på klubbjakt.

- Jeg har fått tilbud fra noen russiske klubber. Men jeg har ikke tatt et valg ennå. Nå skal jeg ha fokus på samlingen her. Så tar jeg en avgjørelse på klubbhverdagen etter dette. Men det kommer sannsynligvis kjapt, sier Strandberg til Dagbladet.

Norge møter Romania i EM-kvalifiseringen fredag og Færøyene mandag. Hvilke planer det er for Strandberg, er det bare Lars Lagerbäck og assistent Per Joar Hansen som vet.

De siste fire åra har mildt sagt vært spesielle. Det startet med at Strandberg gikk fra Rosenborg til Krasnodar i 2015. Adresseavisen spekulerte i en kontrakt verdt 70 millioner kroner totalt. Men det som kunne blitt et liv i sus og dus i Russland, ble på ingen måte sånn:

- Det har vært fire helt for jævlige år, på grunn av spesielle omstendigheter, med broren min og skadene. Det har ødelagt alt. Men utenom dette er den russiske ligaen bra. Det er den sjette beste ligaen i Europa. Jeg har spilt kule kamper på høyt nivå og møtt gode spillere. Sånn sett har det vært gull, forteller Strandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer