- Fire kan ta VM-medalje

LAHTI (Dagbladet.no): Skilederne Pål Gunnar Mikkelsplass og Terje Langli tror tremila mandag redder de norske gutta i Ski-VM.

Landslagstrener Mikkelsplass og fagsjef Langli nekter å se mørkt på Ski-VM etter to renn og en skarve bronsemedalje for gutta.

Thomas Alsgaard trakk seg fra tremila på grunn av formsvikt, og gutta som starter den klassiske distansen mandag er høyst sannsynlig Odd-Bjørn Hjelmeset, Erling Jevne, Frode Estil og Anders Aukland. Laget tas ut offisielt i morgen.

Mikkelsplass har stor tro på at de som starter, vil redde æren for det tidligere suksessrike norske herrelaget.

- Vi har et veldig bra lag på tremila. Hvis det går bra der, blir helhetsinntrykket snudd på bare noen får dager. Alle fire kan ta medalje, sier Mikkelsplass til Dagbladet.no.

- Så tremila skal vise at Norge ikke er så dårlige likevel?

- Det håper jeg virkelig.

På pressekonferansen etter jaktstarten i dag var både Mikkelsplass og sportssjef Terje Langli veldig oppsatt på å få fram at den norske innsatsen ikke hadde vært så ille dersom Thomas Alsgaard hadde innfridd som forventet. I stedet sto Norge igjen med Alsgaards sjetteplass.

- Denne situasjonen kan snu. Det som skjedde i dag var jævlig, men vi har Odd-Bjørn og Erling som begge kan slå til på tremila, sier Langli - som ikke vil gå med på at norsk langrenn er i sportslig motgang.

Langli sier han «gleder seg» til tremila.

- Dette ser ikke så mørkt ut, sier Langli, som innrømmer at han ikke kan sette fingeren på hvorfor Norge ikke kjempet om gullet i dag.

- Jeg kan ikke gi svar på hva som har gått galt, sier Langli.

EVIGE OPTIMISTER:Skiforbundets Jan Erik Granamo (til venstre) og Terje Langli under pressekonferansen lørdag