-  Fire kan vinne, Start kan tape

Viking-trener Roy Hodgson sier seriegullet er Starts å tape. Når Tom Nordlie får spørsmål om han tror på det ultimate svarer han slik Tom Nordlie pleier å svare:

STAVANGER (Dagbladet): - Tro kan du gjøre i kjerka. Ønske deg ting gjør du til jul og bursdag.

Men Start-treneren vet i hvert fall følgende:

- Vi har spilt 17 serieomganger, vi har ledet i 15 av dem og vi er fortsatt på toppen. Det forteller meg at vi selvfølgelig kan vinne. Men derfra og til å gjøre det er noe helt annet.

- Hadde det vært premieutdeling i morra ville jeg sagt at vi nok kom til å ta seriemesterskapet.

Til alle dere som ikke vet det: Siden april 2004 er Start det laget som har mest erfaring i å ligge øverst i den ligaen de spiller. I fjor ledet de 1. divisjon fra start til mål - altså i 30 serierunder. I Tippeligaen i år har de toppet i 15 av 17.


- Det forteller meg at vi tåler presset, sier Tom Nordlie. - Og at vi er gode nok til å ta seriegull slik vi spiller i dag.

Fortjente poeng

Det siste er Hodgson enig i. I en kamp der Viking i perioder var oppe på hans kravstore nivå opplevde han at Start kom tilbake og kjørte dem i trøbbel.

- Dette var en kamp som var farlig for Start på papiret, sier Hodgson til Dagbladet.

- Det ville ikke vært noen krise for dem å tape her. Men de gjorde ikke det, de var gode og fortjente det poenget de fikk.

- Og derfor er de mine favoritter til seriegull.

Mykner

Roy Hodgson har fått orden på Viking. Det holder å se på tabellen. Og etter å ha vært kategorisk mostander av alt snakk om seriegull - for å være presis har han vært tilnærmet allergisk mot enhver samtale i den retning - myknet han litt opp i går.


- Ja, jeg ser at vi kan vinne, sier han.

- Men det er det mange andre som kan også. Og nærmest ligger Vålerenga som har en hengekamp mot Molde.

- Slik tabellen ser ut nå er det bare Start som kan tape det.

To uker fri

Tom Nordlie som har Bård Borgersen ute for en måned, som fortsatt venter på sissen Bala Garba og som til stadighet opplever at midtbanen med Kristofer Hæstad, Bjarte Lunde Aarsheim og Fredrik Strømstad løper på seg smårusk mot slutten av kampene, er det en ting han gleder seg til. Landskampen mot Sveits som fører til 14 dagers opphold i serien. - Nå har vi Rosenborg hjemme til lørdag og så har vi fri i to uker. Det trenger vi, sier Start-treneren.

Er sårbare

Friperioden skal han bruke til å pleie spillerne inn mot de ni siste serieundene som sansynligvis ender i et drama i slutten av oktober. Hardkjøret er over - det presset han på spillerne i oppkjøringa etter ferien.

Og derfor er Tom Nordlie langt mindre oppfarende enn tidligere i sesongen, om du da ser bort i fra hans koleriske anfall på sidelinja. Han vet nemlig at han har et lag godt nok for gull.

- Jeg er ikke redd for spillet vårt, sier han.

- Lagmaskinen vår funker, vi er bra framover og solide bakover. Men skader og gule kort kan du aldri gardere deg mot. Og ja, vi er selvfølgelig sårbare.

KAN VINNE: Viking-trener Roy Hodgson mener det er opp til Start å tape seriegullet. For første gang er han med på at Viking kan gå helt til topps.
HOLDER UNNA: Start klorer til seg poeng og holder stand på toppen. I går ble det uavgjort mot gull-konkurrent Viking i Stavanger. Kristofer Hæstad løfter målscorer Marius Johnsen i været. Todi Jrnsson vil også være med på jubelen.