Fire kandidater som Lyn-trener

I går sa Stuart Baxter (48) takk for seg i norsk fotball. De siste ukene har skotten vært med på å kjøpe inn kvalitetsspillere til Lyn. Derfor blir det viktig for klubben å videreføre hans fotballfilosofi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette bekreftet også Lyn-ledelsen i går, men understreket at spillerne er kommet til Lyn - ikke til Baxter.

Baxter flytter til London over nyttår. Lyn har to svensker i stallen, og etter det Dagbladet erfarer sitter det flere og venter på sidelinja. Nettopp derfor tror Dagbladet at Lyn velger ny trener med god innsikt i svensk fotball. Ingen i Lyns ledelse vil si noe mer enn at hjelpetrener Sture Fladmark overtar inntil videre.

Men Dagbladet har grunn til å tro at Lyn i januar vil lete etter noen utenfor norskegrensa. Og vedkommende bør kunne ta over laget i januar. Vi tror den nye treneren kan befinne seg blant disse navnene:

Tommy Svensson:

Hadde suksess med Tromsø i 1988, -89 og -90, med femte, tredje og andreplass i toppdivisjonen.

I barndomsklubben Vster var han stor som spiller og trener, og ledet klubben til tre seriemesterskap på slutten av 70-tallet. Ble en av de aller største heltene da han ledet Sverige til VM-bronse i 1994 og EM-semifinale på hjemmebane i 1992. Sluttet som trener for det svenske landslaget i 1997. Har siden jobbet som konsulent og TV-kommentator, inntil han forsøkte å redde Tromsø fra nedrykk i høst. Svensson har 40 landskamper for Sverige. Har ingen trenerjobb nå.

Hans Backe:

Tok over treneransvaret etter Hodgson i FC København i september. Har lang Norges-erfaring, trente Molde i 1985. I Sverige har han ansvaret for toppklubber som Hammarby, Vster, AIK og Djurgården. Var trener for Stabæk i 96 og 97, før Anders Linderoth tok over. Trente Aalborg i 98 og 99. Spilte aktivt for AIK og Brommapojkarna. Har trenerjobb nå.

Roy Hodgson:

Hans siste trenerjobb var med den italienske serie A-klubben Udinese. Hadde rimelig suksess, men etter et spilleropprør fikk han sparken i høst.

Tidlig på 90-tallet hadde han stor suksess so m trener i Sverige med Halmstad og Malmö FF.

Så ble han landslagstrener for Sveits, og førte landet til det første VM-sluttspillet på 28 år i 1994. Året etter gikk det sveitsiske fotballforbundet med på å la Hodgson gå til den italienske storklubben Inter, mot at han fortsatte som deltidstrener for landslaget. Han trakk seg fra Inter med øyeblikkelig virkning i 1997. Kort tid etter ble han manager i Blackburn, men ga seg i 1998. Ble Ståle Solbakkens siste trener i FC København, og sikret klubben seriemesterskap før han forsvant til italienske Udinese. Har ingen trenerjobb nå.

Kent Karlsson:

Trener for Västerås. Kom tilbake fra FC København etter bare et par måneder i jobben. Gammel Norges-venn. Trente Bryne fra 83- 85. IFK Norrköping fra 88- 90. Var assisterende landslagssjef for Sverige i 1990. Kom tilbake til Norge og trente Kongsvinger i 90- 91. Så til danske Lyngby fra 91- 92. Tok en pause og trente FC København i 97 og 98. Spilte 38 ganger for Sverige, og var med i VM-sluttspillene i Vest-Tyskland i 74 og Argentina i 78. Har trenerjobb nå.

LYN-KANDIDAT: Tommy Svensson.
LYN-KANDIDAT: Roy Hodgson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer