Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fire kjemper om «Årets spiller»-tittel

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har nominert fire spillere som kandidater til tittelen «Årets spiller» i 1997. Dennis Bergkamp, Roberto Carlos, Ronaldo og Zinedine Zidane kjemper om utmerkelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

128 landslagssjefer har avgitt sine stemmer i «Årets spiller»-konkurransen. To av de fire spillerne som er nominert fikk samme antall stemmer under den første runden, og derfor vil det stå fire spillere på podiet når prisen skal deles ut. Ronaldo og Roberto Carlos (Brasil), Dennis Bergkamp (Nederland) og Zinedine Zidane (Frankrike) vil bli hedret under en Fifa-galla i Disneyland i Paris 12. januar. Der skal også vinneren kåres.

Fifa har allerede kåret Brasil til «Årets lag» og Jugoslavia til «Årets klatrer» på Fifa-rankingen. Irske fotballfans får «Fair play»-prisen, og den amerikanske landslagsspilleren Julie Foudy får pris for sin kamp mot barnearbeid innen fotballindustrien.

Den mest originale prisen går til en amatørspiller, slovaken Josef Zovinec. I løpet av sin 60 år lange fotballkarriere, pådro han seg aldri gult eller rødt kort.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!