Kvalifisering Europa League: Rosenborg-Maribor

Fire klubber skal være interessert i å løse RBKs Bendtner-problem

I skyggen av Rosenborgs ekstremt viktige kamp mot Maribor jobber Nicklas Bendtner med å selge seg selv. På Lerkendal satser man på dobbeltseier.

DET VAR EN GANG: Nicklas Bendtner scoret to mål og jubler for NM-gull etter cupfinalen mot Strømsgodset i desember. Etter det har RBK-karrieren hans vært helt svart. Og nå går det mot slutten. Rosenborg tror endelig det er mulig å sende dansken videre på veien. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
DET VAR EN GANG: Nicklas Bendtner scoret to mål og jubler for NM-gull etter cupfinalen mot Strømsgodset i desember. Etter det har RBK-karrieren hans vært helt svart. Og nå går det mot slutten. Rosenborg tror endelig det er mulig å sende dansken videre på veien. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Rosenborg-Maribor tirsdag kl. 19.00 – TV2 Sport 1/Sumo

TRONDHEIM (Dagbladet): Seier mot slovenske Maribor over to kamper, der Rosenborg leder 3–1 ved avspark på Lerkendal, betyr rundt ett hundre millioner bruttokroner for Norges største fotballklubb.

Det er viktigere enn viktigst.

Et gruppespill i Europa, og Europa League er garantert om Rosenborg kommer ut på topp mot Maribor, er overordnet alt annet.

NEST VIKTIGST PÅ Lerkendal er Nicklas Bendtners framtid. Siden overgangsvinduet i fjor sommer har Rosenborg ønsket å sende sin danske spiss, den best betalte spilleren i norsk fotball, videre på veien. Han er bare 31 år, ønsker å spille fotball, men har en tendens – av mange forskjellige årsaker – til å klne det til for seg selv.

At Nicklas Bendtner fortsatt er Rosenborgs eiendom er ikke RBKs skyld alene.

Spilleren må selv ta mye av ansvaret.

16. MAI HADDE Rosenborg og Nicklas Bendtner et møte om veien videre. Da ble de enige om å gi dansken frie tøyler. Gjøre ham til det man på godt fotballnorsk kaller "free agent". Siden det har både klubben og spilleren vært i markedet for om mulig å finne en løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer