DET VAR EN GANG: Nicklas Bendtner scoret to mål og jubler for NM-gull etter cupfinalen mot Strømsgodset i desember. Etter det har RBK-karrieren hans vært helt svart. Og nå går det mot slutten. Rosenborg tror endelig det er mulig å sende dansken videre på veien. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
DET VAR EN GANG: Nicklas Bendtner scoret to mål og jubler for NM-gull etter cupfinalen mot Strømsgodset i desember. Etter det har RBK-karrieren hans vært helt svart. Og nå går det mot slutten. Rosenborg tror endelig det er mulig å sende dansken videre på veien. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Kvalifisering Europa League: Rosenborg-Maribor

Fire klubber skal være interessert i å løse RBKs Bendtner-problem

I skyggen av Rosenborgs ekstremt viktige kamp mot Maribor jobber Nicklas Bendtner med å selge seg selv. På Lerkendal satser man på dobbeltseier.

Publisert
  • Rosenborg-Maribor tirsdag kl. 19.00 – TV2 Sport 1/Sumo

TRONDHEIM (Dagbladet): Seier mot slovenske Maribor over to kamper, der Rosenborg leder 3–1 ved avspark på Lerkendal, betyr rundt ett hundre millioner bruttokroner for Norges største fotballklubb.

Det er viktigere enn viktigst.

Et gruppespill i Europa, og Europa League er garantert om Rosenborg kommer ut på topp mot Maribor, er overordnet alt annet.

NEST VIKTIGST PÅ Lerkendal er Nicklas Bendtners framtid. Siden overgangsvinduet i fjor sommer har Rosenborg ønsket å sende sin danske spiss, den best betalte spilleren i norsk fotball, videre på veien. Han er bare 31 år, ønsker å spille fotball, men har en tendens – av mange forskjellige årsaker – til å klne det til for seg selv.

At Nicklas Bendtner fortsatt er Rosenborgs eiendom er ikke RBKs skyld alene.

Spilleren må selv ta mye av ansvaret.

16. MAI HADDE Rosenborg og Nicklas Bendtner et møte om veien videre. Da ble de enige om å gi dansken frie tøyler. Gjøre ham til det man på godt fotballnorsk kaller "free agent". Siden det har både klubben og spilleren vært i markedet for om mulig å finne en løsning.

ROSENBORG HAR HATT enormt mange henvendelser på Nicklas Bendtner siden i fjor sommer. En kilde i klubben, om man regner med stort og smått, hvilket også handler om de mange useriøse aktørene i et stadig mer uoversiktlig og grådig marked, mener det må ha vært over ett hundre. Men ingenting har materialisert seg, av forskjellige årsaker.

Nå skal det være annerledes.

Nå tror Rosenborg at Nicklas Bendtner er på vei ut.

IFØLGE MINE KILDER kan Rosenborgs kostbare og omdømmetapende Bendtner-problem løses allerede denne uka. Før helgen var klubbens sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye i København og snakket med spilleren. Det skal ha vært en meget positiv samtale.

PER DATO ER det først og fremst Nicklas Bendtner, etter eget ønske, som jobber med sin egen vei videre. Det er han som har hendene på rattet. Rosenborg skal foreløpig ikke være i kontakt med en eventuelt neste klubb. Og har jeg forstått det riktig skal Nicklas Bendtner ha fire konkrete tilbud han vurderer opp mot hverandre.

Ryktet som begynte å løpe denne mandagen – at Reggina på nivå tre i Italia er Bendtners neste stoppested – er det minst sannsynlige.

ROSENBORG, UT OVER at spilleren er ferdig på Lerkendal og helst skal selges/gis bort i dette overgangsvinduet, ønsker ikke å si for mye rundt tilfellet Nicklas Bendtner. De sitter mest på gjerdet og håper at noe vil materialisere seg. Slik de har gjort i over et år. Dette overgangsvinduet er det tredje Nicklas Bendtner har vært til salgs. Men håpet er mye sterkere denne gangen, ifølge mine kilder er sannsynligheten stor for at Nicklas Bendtner vil ha en ny klubb i løpet av kort tid.

Det kan bli i Europa, han kan også havne i Midtøsten.

Det kan skje i løpet av uka.

Og Rosenborg krysser fingrene.

Både for Maribor-kampen og Nicklas Bendtner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer