Fire mål av historisk Haaland

Erling Braut Haaland (20) knuser rekorder i Tyskland. Lørdag kveld lagde han hakkemat av Hertha Berlin, bare timer etter at han ble kåret til Europas beste unge spiller.

Publisert
Sist oppdatert
  • Hertha Berlin – Borussia Dortmund 2–5

Fire ganger smalt det fra Haaland i 2. omgang på Olympiastadion i Berlin. Dermed var en svak 1. omgang glemt, og Dortmund surfet inn til tre poeng i den tyske hovedstaden.

– Uvirkelig, kommenterer fotballjournalist Fabrizio Romano på Twitter. om Haalands prestasjon.

Drømmedag

Oppladningen til bortekampen mot Hertha var tilnærmet perfekt.

Tidligere på lørdagen ble det offentliggjort at Haaland tildeles Golden Boy-trofeet.

– Det var en fin beskjed å få, gratis motivasjon som jeg tok med inn i kampen i dag, det så dere, jeg hadde litt å bevise, smilte Haaland i intervju med Viasport.

Seinere på dagen avga Bayern München poeng mot Werder Bremen, og ga Dortmund muligheten til å krype opp i ryggen, bare ett poeng bak serielederen.

Kalddusj

Men i Berlin samme kveld ble 20-åringen satt ned på jorda igjen.

Hertha, med Rune Jarstein på benken, tok ledelsen i 1. omgang. Mathues Cunha fikk godt treff fra 20 meter, og ballen føyk inn i hjørnet.

Seinere i omgangen fikk Haaland to sjanser. Først ble han spilt gjennom, men han ble forstyrret da han la ballen ned i feltet. Han gikk i bakken og ropte på straffe, men fikk ingenting.

Rett før hvilen fikk han ballen på åpent mål av Raphaël Guerreiro, men ballen kom brått på Haaland, han fikk ikke stokket beina, og ballen trillet forbi ham.

Historiske Haaland med show

Men etter pause hadde Haaland fått orden på beina. Emre Can kom rundt på høyre og slo inn. Haaland hadde som vanlig løpt seg fri i feltet, og på fem meter trillet han ballen enkelt i åpent mål til 1–1.

To minutter seinere var han frampå igjen. Han timet løpet i bakrom perfekt, alene med keeper var han sikker som banken – og vipps så var Dortmund i ledelsen på Olympiastadion.

Men han var ikke ferdig. Han plukket opp et tilbakespill, driblet seg forbi keeper, og plasserte ballen i mål.

FIRE: Haaland feirer med lagkameratene i Berlin. Foto: NTB
FIRE: Haaland feirer med lagkameratene i Berlin. Foto: NTB Vis mer

Hertha reduserte på straffe, men så var Haaland i gang igjen. Han kombinerte seg gjennom, før han pisket ballen i mål bak keeper.

Hans mål nummer 20, 21, 22 og 23 i Bundesliga på 22 kamper. Ingen har nådd det antallet mål så fort. Uwe Seeler hadde den forrige rekorden, med 20 mål på 22 kamper.

– Jeg likte målene, de var fine, jeg er fornøyd, svarte han på sitt sedvanlig korte vis til Viasport.

Se intervjuet med Haaland etter kamp:

Historisk debut

Men det er ikke bare Haaland som skriver historie.

Med sju minutter igjen ble Youssoufa Moukoko byttet inn for Haaland. Han fylte 16 år fredag, og ble dermed den yngste spilleren til å debutere i Bundesliga.

Rune Jarstein satt hele kampen på benken for Hertha. Kameraene plukket opp at landslagskeeperen byttet drakt med Haaland etter kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer